Μαμά και σεξ: Συμβουλές για να διατηρήσετε μια ερωτική ζωή

ζευγάρι μαμά σεξ

Όταν είστε μια νέα μαμά το σεξ έρχεται πάντα σε δεύτερη, ή και τρίτη μοίρα. Η σεξουαλική διάθεση και η πράξη είναι μειωμένη αυτό το διάστημα. Ωστόσο, εκτός από μητέρα δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε και γυναίκα και έχετε τις ίδιες ανάγκες που είχατε πριν κάνετε παιδιά. Παρακάτω, σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές για να ανανεώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

  1. Δώστε χρόνο στον/στην σύντροφο σας

Μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολο. Με όλες αυτές τις υποχρεώσεις στο σπίτι και τη φροντίδα των μωρών, το να βρείτε κάποιο χρόνο για να ασχοληθείτε με κάτι άλλο εκτός από τα παιδιά ίσως είναι δύσκολο. Βρείτε μια στιγμή στη μέρα για να φτιάξετε τη διάθεση του/της συντρόφου σας. Στείλτε ένα γλυκό μήνυμα, αφήστε ένα σημείωμα ή απλά ετοιμάστε του/της καφέ πριν φύγετε για τη δουλειά. Κάντε ένα «ραντεβού στο σπίτι», μια στις τόσες, ή ετοιμάστε του/της το αγαπημένο του/της φαγητό. Σκεφτείτε μικρά πραγματάκια, τα οποία όμως μπορεί να βελτιώσουν τη σχέση σας. Δίνοντας λίγο χρόνο στον/στη σύντροφο σας δε σημαίνει ότι θα πρέπει να καταγράφετε πότε κάνατε κάτι για εκείνον/εκείνη. Η σχέση χρειάζεται δουλειά. Αν μετράτε τις στιγμές και τα γεγονότα το μόνο που θα κάνετε είναι να δημιουργήσετε ανταγωνισμό και απογοήτευση.

μαμά σεξ

  1. Συζητήστε το

Ό,τι σας τρομάζει, ή σας κάνει να αποφεύγετε το σεξ αφού γίνατε μαμά, μην το κρατάτε για τον εαυτό σας. Συζητήστε με το ταίρι σας τι σας κάνει να νιώθετε άβολα, προκειμένου να βρείτε μια υγιή βάση και να ξαναχτίσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Αν το συζητήσετε μαζί, θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτό που σας απασχολεί. Φοβάστε μήπως έχετε πρόβλημα με το στήθος σας και τον θηλασμό; Ή μήπως υπάρξουν πιθανές αιμορραγίες κατά τη διάρκεια του σεξ; Συζητήστε το και με τον γυναικολόγο σας, θα σας εξηγήσει τις αλλαγές στο σώμα σας. Δεν υπάρχει λόγος να ντραπείτε. Είναι κάτι φυσιολογικό. Επιπλέον, είναι κάτι που σίγουρα έχουν ξανακούσει.

μαμά σεξ

  1. Νιώστε και πάλι σέξι

Πολλές γυναίκες μετά τη γέννα δεν νιώθουν άνετα με το σώμα και τον εαυτό τους. Αλλά για να μπορέσετε να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή θα πρέπει να νιώθετε σέξι, σωστά; Ωστόσο οι λέξεις «μαμά» και «σέξυ» να μην συμβαδίζουν στο μυαλό σας. Ίσως είχατε μεγαλώσει σε περιβάλλον που δεν ταίριαζε σε μια μαμά να είναι σέξυ. Ή, έχετε στο μυαλό σας τις υπερσεξουαλικοποιημένες εικόνες από νέες μαμάδες στην τηλεόραση και τα social media.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι φυσιολογικό για μια μαμά να απολαμβάνει το σεξ. Μια σέξυ μαμά δε χρειάζεται να έχει συγκεκριμένη εμφάνιση ή συμπεριφορά. Μήπως το μόνο που χρειάζεται για να είστε σέξι είναι να σταματήσετε να βάζετε τον εαυτό σας πίσω και να μιλήσετε για τις ανάγκες σας; Στο τέλος της μέρας, το τι είναι σέξυ το ορίζεται εσείς. Μια μαμά μπορεί να είναι άλουστη και πασαλειμμένη με φρουτόκρεμα και να είναι ακόμη σέξυ αν εσείς το επιλέξετε. Το σέξυ βγαίνει από μέσα προς τα έξω και όχι αντίστροφα.

μαμά σεξ

  1. Αγαπήστε το σώμα σας

Δε θα αναφερθούμε στις αλλαγές που υπόκειται το σώμα μετά την απόκτηση ενός παιδιού. Κατά πάσα πιθανότητα τις ξέρετε. Μπορεί τα περιττά κοιλιά ή τα σημάδια της γέννας να σας φαίνονται κάτι αποκρουστικό, αλλά δεν συγκρίνονται μπροστά στο θαύμα της μητρότητας. Αντί να συγκρίνετε το σώμα σας με αυτό των celebrities ή των top models, προκαλέστε τον εαυτό σας να δει το σώμα σας από μια νέα σκοπιά.

Γιατί να μην είναι το σεξ ένας εορτασμός όλων αυτών των πραγμάτων που έχει κάνει το σώμα σας για εσάς, και που συνεχίζει να κάνει; Φέρνει στον κόσμο ζωή, σας πηγαίνει όπου θέλετε να πάτε, σας κρατά υγιή. Αυτά δεν είναι μικρά πράγματα. Αν αποδεχτείτε όλα τα σημεία του σώματος σας θα διαπιστώσετε πόσο διασκεδαστικό θα γίνει και πάλι το σεξ για εσάς. Ο/Η σύντροφος σας θα σας ερωτευτεί από την αρχή.

Διαβάστε ακόμη:

Γυναικείο σώμα: Αγάπησε το, όπως κι αν είναι

Μητέρα σε δράση: Καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά