Πώς να αντιμετωπίσετε τα θέλω των παιδιών σας

Γιατί μερικές φορές οι απαιτήσεις τους είναι πολύ μεγάλες!

Παιδική ηλικία. Μια τόσο ευαίσθητη αλλά και μεταβατική περίοδος. Τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον πλάθουν σταδιακάΗ καθημερινότητα με το παιδί σας και η στάση σας απέναντί του, το βοηθάει να δημιουργήσει έναν πιο υγιή χαρακτήρα.

Τι γίνεται όμως όταν από την πολύ αγάπη και την αδυναμία σας να του κάνετε όλα τα χατίρια, το παιδί σας τελικά γίνεται πολύ απαιτητικό; Τι μπορείτε να κάνετε όταν ζητάει μονίμως να του αγοράζετε πράγματα; Εκεί θα πρέπει με όμορφο τρόπο να το κάνετε να κατανοήσει ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις.

1. Συζητήστε μαζί του και μάθετέ του τρόπους. Εξηγήστε του ότι είναι λάθος να απαιτεί πράγματα. Με όμορφο τρόπο και με ευγένεια μπορεί πιο εύκολα να πετύχει αυτό που θέλει. Η γκρίνια, το κλάμα και η αντίδραση δεν αποτελούν τρόπους για να σας πείσουν.

2. Μην κάνετε το λάθος και κάθε φορά που κλαίει ή παριστάνει το στενοχωρημένο εσείς από λύπηση του κάνετε το χατίρι. Εκεί θα χάσετε και το παιχνίδι. Τα παιδιά μπορεί να είναι μικρά, όμως κατανοούν κάθε σας αδυναμία. Μην του δώσετε το παραμικρό δικαίωμα ότι μπορεί με τέτοιες μεθόδους να σας έχει του χεριού του.

3. Μάθετε να λέτε όχι. Μη λέτε στα πάντα ναι. Είναι λογικό μερικές φορές να μην έχετε τη διάθεση να του κάνετε τα χατίρια. Θα πρέπει να μάθετε το παιδί σας να ακούει όχι. Αν εσείς το έχετε κακομάθει φανταστείτε πως θα του κακοφανεί όταν βγει στον… αληθινό κόσμο.

4. Μιλήστε ειλικρινά: Εξηγήστε του ότι σα χώρα περνάμε κρίση και ότι πλέον οι οικονομικές δυνατότητές σας δεν είναι ίδιες. Βάλτε το παιδί σας μέσα στα πράγματα. Είναι καλό να γνωρίζει που ζει και φυσικά να μαθαίνει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Με τον τρόπο αυτό το παιδί θα ωριμάσει πιο γρήγορα.

Πηγή: queen.gr