Ρυτίδες καπνιστή; Ξεφορτωθείτε τες με υαλουρονικό οξύ

υαλουρονικό οξύ ρυτίδες καπνιστή

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να μειώσει τις ρυτίδες καπνιστή; Όσο περνούν τα χρόνια, πέρα από το γεγονός ότι ο χρόνος αρχίζει να γίνεται αισθητός στο πρόσωπο, εμφανίζονται λεπτές κάθετες γραμμές πάνω από τα χείλη. Αυτές οι ρυτίδες ονομάζονται αλλιώς και «ρυτίδες του καπνιστή». Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να είναι καπνιστές όσοι τις εμφανίσουν.

Πώς συμβάλλετε στην εμφάνιση των ρυτίδων καπνιστή;

Ίσως τις έχετε ακούσει και ως «οι ρυτίδες του κραγιόν». Αυτό μπορεί αν οφείλεται στο γεγονός ότι αν φορέσετε έντονο κραγιόν οι ρυτίδες αυτές είναι περισσότερο εμφανείς. Οι ρυτίδες αυτές μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. Το κάπνισμα είναι ένας μεγάλος παράγοντας. Το ίδιο και η ηλικία, τα γονίδια, και οι καθημερινές συνήθειες. Δηλαδή, αν πίνετε νερό με καλαμάκι. Ακόμη και η άκρη ενός μπουκαλιού μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιδερμίδα των χειλιών σας. Είναι λίγο περίεργο το να ακούτε ότι ακόμη και ο τρόπος που πίνετε νερό για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό ρυτίδων.

ρυτίδες καπνιστή

Ρυτίδες και υαλουρονικό οξύ

Κι όμως, υπάρχει τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτές τις ρυτίδες. Καθώς η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μερικές αλλαγές:

  • Σταματήστε το κάπνισμα
  • Να φοράτε συχνά αντιηλιακό
  • Αποφύγετε να πίνετε οποιοδήποτε ρόφημα με καλαμάκι ή από μπουκάλια με στενή άκρη

Αν θέλετε να εξαφανίσετε τις ρυτίδες καπνιστή που είδη υπάρχουν, μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για να γεμίσετε τις ρυτίδες, να δώσετε όγκο στην επιδερμίδα και να δώσετε μια πιο νεανική όψη στο πρόσωπο σας.

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό να πάθετε κάποια αντίδραση. Καθώς το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στο σώμα, όλο το υλικό κάποια στιγμή θα απορροφηθεί από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου, αν θέλετε να διατηρήσετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Με απλά λόγια, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Ωστόσο, είναι απευθείας ορατά, μέσα από μια θεραπεία βασισμένη απόλυτα στις ανάγκες της επιδερμίδας και του αποτελέσματος που θέλετε να δώσετε.

Το υαλουρονικό οξύ ελκύει και δένει τα μόρια του νερού, καθιστώντας το μια βοήθεια στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, χαρίζοντας της έτσι μια πιο νεανική και φρέσκια όψη.

υαλουρονικό οξύ ρυτίδες χείλη

Πώς γίνεται η θεραπεία;

15-20 λεπτά πριν ξεκινήσει η θεραπεία, χορηγείται μια αναισθητική κρέμα στο σημείο που θα τοποθετηθεί το υλικό. Το filler τοποθετείται στις περιοχές της επιδερμίδας ή των χειλιών και γίνεται μασάζ στην περιοχή για να απλωθεί και να ομαλοποιηθεί το υλικό. Αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε έναν καθρέφτη ώστε να βλέπετε τη διαδικασία και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Ανάλογα με τις περιοχές που θα γίνει η θεραπεία και τον μεταβολισμό του ασθενή, τα fillers μπορούν να έχουν διάρκεια από 6 έως 12 μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ στο πιγούνι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υαλουρονικό στη μύτη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε