5 Factor diet: Ηδίαιτατης Eva Mendes.

To δημιούργηματουδιάσημου personal trainer Harley Pasternak, η 5-Factor Diet είναι η νέα αγαπημένη δίαιτα του Χόλιγουντ που κάνει πάταγο!


Πώς θα σου φαινόταν εάν ήξερες ότι μπορείς να χάσεις κιλά, χωρίς να είσαι υποχρεωμένη να μετράς θερμίδες; Η 5-Factor diet ή αλλιώς δίαιτα των πέντε παραγόντων είναι από τις καινούργιες φίλες των celebrities, που έγινε αμέσως κολλητή τους, διεκδικώντας τα δικά της 15 «κιλά» διασημότητας. Δημιούργημα του Καναδού personal trainer Harley Pasternak, φτιάχτηκε με σκοπό να ανταποκρίνεται στο κινηματογραφικό lifestyle των διάσημων πελατών του. Θεωρώντας ότι η υπερδραστήρια ζωή τους βρίσκεται μεταξύ ενός αεροπλάνου, ενός σετ γυρισμάτων και ενός κόκκινου χαλιού, επινόησε ένα εύκολο πρόγραμμα προκειμένου να τρώνε υγιεινά, χάνοντας κιλά, να γυμνάζονται και να αισθάνονται έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να περπατήσουν στη Λεωφόρο της Δόξας!

Κάλλιο πέντε και στο χέρι!
Η δίαιτα των πέντε παραγόντων είναι εξαιρετικά απλή στην εκτέλεσή της. Κάθε γεύμα πρέπει να πληροί πέντε κριτήρια-τροφές. Καθαρή-άπαχη πρωτεΐνη, υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ένα ποτό χωρίς ζάχαρη. Η προετοιμασία κάθε γεύματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα πέντε λεπτά. Η Κυριακή είναι ημέρα «free to go» προς οποιαδήποτε απαγορευμένη τροφή. Δίνει ένα ολοήμερο διάλειμμα μέσα στην εβδομάδα, αρκεί βέβαια να μείνεις πιστή στον κανόνα των πέντε γευμάτων ημερησίως. Υπολογίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για πέντε εβδομάδες, επιτρέπονται πέντε συνολικά ατασθαλίες κατά τη διάρκεια της δίαιτας, οι οποίες έχουν σαν στόχο να σου δώσουν ένα κίνητρο για να συνεχίσεις.

Οι αρχές της 5-Factor Diet
1) 5 γεύματα την ημέρα
2) 5 συστατικά περιλαμβάνει κάθε συνταγή
3) 5 μόλις λεπτά χρειάζονται για την παρασκευή των γευμάτων
4) 25 λεπτά γυμναστικής, 5 ημέρες την εβδομάδα, για 5 εβδομάδες
5) ελεύθερο μενού, 1 ημέρα την εβδομάδα, συνολικά 5 ημέρες σε 5 εβδομάδες

Διατροφή σε… πεντάστερο!
Πιστοί ακόλουθοι της 5-Factor Diet είναι μεταξύ άλλων οι Jennifer Hudson, Vanessa Williams, Mila Jovovich, Haley Berry, Natalie Portman, Lady Gaga, Alicia Keys, Rachel Weisz, Eva Mendez, Jessica Simpson και πολλές ακόμα stars. Μία μερίδα πρέπει να χωράει σε ένα πιάτο του φρούτου. Η δίαιτα υποστηρίζει ότι αν καταναλώνεις μικρές ποσότητες φαγητού και αποφεύγεις ζάχαρη και αλεύρι, τότε ο δείκτης της ζυγαριάς θα πέσει κατακόρυφα. Επιπλέον, τα πέντε γεύματα σου δίνουν την αίσθηση πληρότητας, χωρίς να σε πιάνουν ξαφνικές λιγούρες. Επειδή, όμως, η διατροφή δεν είναι 100% αρκετή, εάν στόχος σου είναι ένα celebrity σώμα, συμβουλεύει 25 λεπτά άσκησης – 5 ημέρες την εβδομάδα. Ο fitness guru που την επινόησε, θεωρεί ότι η συχνή ολιγόλεπτη γυμναστική λειτουργεί αποτελεσματικότερα από τις ατελείωτες ιδρωμένες ώρες στο γυμναστήριο.

Τα 5 κλειδιά για την απώλεια βάρους
1) Μεταβολισμός: Όσο περισσότερο αυξημένος, τόσο περισσότερες θερμίδες καίγονται.
2) Γυμναστική: Καίει το λίπος και χτίζει μυϊκό ιστό.
3) Θερμίδες: Συστήνεται η κατανάλωση τροφών με τις σωστού τύπου και αριθμό θερμίδες.
4) Γλυκαιμικός δείκτης: Τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) κρατούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
5) Διαλείμματα: Μικρές παύσεις ανάμεσα στα σετ των ασκήσεων επιτρέπουν να αυξήσεις μετά την ένταση, ενώ η γυμναστική ρίχνει και την κορτιζόλη (ορμόνη του στρες).

Περιοδικό Celebrity