Τα λάθη στο μακιγιάζ που σε γερνάνε!

Χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ για να φαινόμαστε νεότερες, πιο καυτές και σέξι, αλλά αποδεικνύεται ότι αν δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά, αυτά τα προϊόντα μπορεί να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτερες.

Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να καλύψουμε κάποιο λάθος που κάναμε πάνω στη βιασύνη μας ή προσπαθώντας να εξαφανίσουμε κάποιες πιθανές ατέλειες της επιδερμίδας μας, χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο κάποια προϊόντα μακιγιάζ, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μας κολακεύει, αλλά και να μας επιβαρύνει.

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στο μακιγιάζ χρειάζεται μέτρο και ισορροπία, που μόλις τα βρείτε θα καταλάβετε ότι η ομορφιά σας δεν κρύβεται πίσω από την αλόγιστη χρήση καλλυντικών, αλλά απλά αναδεικνύεται με έξυπνες κινήσεις.

Πριν τρέξετε λοιπόν να πετάξετε ό,τι κρύβεται στο ντουλάπι σας, ας δούμε μαζί τι συστήνουν οι ειδικοί για να αποφύγετε τα πέντε πιο βασικά λάθη, που σας γερνάνε.

1. Κατάχρηση concealer
Η μεγάλη ποσότητα concealer μπαίνει μέσα στις μικρές ρυτιδούλες γύρω από τα μάτια και τελικά τις κάνει να φαίνονται εντονότερες. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αναμείξτε λίγη ενυδατική μαζί με το concealer σας πριν το εφαρμόσετε γύρω από τα μάτια. Θα έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε και παράλληλα θα δώσετε έξτρα ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.

2. Τα σκούρα κραγιόν
Οι σκούρες αποχρώσεις στα κραγιόν κάνουν τα χείλη να φαίνονται μικρότερα. Αν το ζητούμενό σας είναι νεανικά σαρκώδη χείλη θα πρέπει να επιλέγετε κραγιόν και lipgloss με φυσικά και φωτεινά χρώματα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι τα πολύ ξηρά ή πολύ ματ κραγιόν ξηραίνουν την επιδερμίδα των χειλιών.

3. Τα πολύ γυαλιστερά makeup
Οι ώριμες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τα γυαλιστερά makeup καθώς κάνουν τις ρυτίδες και τις ατέλειες ακόμα πιο εμφανείς. Αν λοιπόν έχετε λίγες ρυτίδες ή κάποιες άλλες ατέλειες χρησιμοποιήστε καλυπτικά προϊόντα με ματ φινίρισμα.
Τα φωτεινά makeup σε υγρή μορφή έχουν φυσικά τον χώρο τους στην καθημερινή σας ομορφιά. Τοποθετήστε μικρές ποσότητες από αυτά στο πάνω μέρος των μάγουλων ή ανάμεσα στα μάτια και στα φρύδια για να δώσετε έξτρα λάμψη. Θυμηθείτε όμως: Ουκ εν τω πολλώ το ευ…

4. Τα παρασχηματισμένα φρύδια
Τα τέλεια φρύδια που βλέπουμε στα εξώφυλλα των περιοδικών δεν είναι πάντα αποτέλεσμα σκληρής αποτρίχωσης. Είτε αυτές οι κούκλες έχουν γεννηθεί με τα τέλεια φρύδια ή…. Υπάρχει και το Photoshop. Το να επιδίδεστε σε μια μόνιμη μάχη με τα φρύδια σας προκειμένου να επιτύχετε το τέλειο σχήμα θα σας οδηγήσει σύντομα σε αραιά και αντιαισθητικά φρύδια. Να θυμάστε ότι με το πέρασμα των χρόνων, η πυκνότητα των φρυδιών σας θα αραιώνει οπότε καλό θα είναι να προσέχετε για να έχετε. Αγαπήστε λοιπόν το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας και κάντε μικροδιορθώσεις σε αυτό για να έχετε όμορφα φρύδια στο πέρασμα των χρόνων.

5. Υπερδοσολογία πούδρας
Αν το δέρμα σας είναι κανονικό ή ξηρό η πούδρα δεν είναι απαραίτητη. Αν λοιπόν δεν χρειάζεστε πούδρα, μην την χρησιμοποιείτε. Οι ματ βάσεις και το ρουζ είναι αρκετά για τις περισσότερες από εμάς. Βάλτε πούδρα μόνο για να εξομαλύνετε τα σημεία που το concealer ενώνεται με το υπόλοιπο μακιγιάς ή για να δημιουργήσετε ένα φυσικό «σβήσιμο» του ρουζ αλλά μην παστώνεστε με πούδρα παντού εκτός αν έχετε ένα εξαιρετικά λιπαρό δέρμα ή αν πηγαίνετε για φωτογράφηση.

Πηγή: femail