Τα χέρια σου λένε πολλά! Φρόντισε τα!

Τα χέρια είναι ένα σημείο που συγκεντρώνει τα βλέμματα. Είναι εργαλείο αλλά και ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης. Δώσε την προσοχή σου στην φροντίδα τους. Δεν είναι τόσο δύσκολο…
Τα χέρια είναι το δεύτερο πιο εκφραστικό μέρος του σώματος μετά το πρόσωπο, καθώς με αυτά ενισχύουμε τη λεκτική επικοινωνία, αισθανόμαστε και αγγίζουμε. Ωστόσο, τα χέρια είναι διαρκώς εκτεθειμένα σε περιβαλλοντικά ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να χάνουν την άμυνά τους και να γίνονται τραχιά.

Όσο πιο σύντομα αρχίζουμε να τα φροντίζουμε, ενισχύοντας τον υδρολιπιδικό φραγμό της κεράτινης στιβάδας που καλύπτει την επιδερμίδα μας, τόσο πιο απαλά και όμορφα θα είναι. Κι έπειτα, απλώνοντας ενυδατική κρέμα αρκετές φορές την ημέρα διατηρούμε παράλληλα γερά τα νύχια μας και αποφεύγουμε τη δημιουργία παρανυχίδων.

Καθαρά Χέρια

Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά. Οι μολύνσεις συχνά εξαπλώνονται όταν αγγίζουμε κάτι με τα χέρια μας και στη συνέχεια τρίβουμε τα μάτια μας.

  • Θα ήταν, λοιπόν, καλύτερα να βήχουμε και να φταρνιζόμαστε πάνω στη ράχη του χεριού παρά μέσα στις παλάμες μας.
  • Εάν στο σπίτι έχεις παιδιά που θεωρούν το πλύσιμο των χεριών αγγαρεία και δεν είναι πολύ σχολαστικά, χρησιμοποίησε ένα αντιμικροβιακό υγρό σαπούνι  για το πλύσιμο των χεριών ώστε να είναι πραγματικά καθαρά.

Συμβουλές για όμορφα χέρια 

  • Φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα για το πλύσιμο των χεριών αγνά κρεμοσάπουνα και, αν είναι δυνατόν, να απλώνεις στα χέρια την ενυδατική σου κρέμα μετά το πλύσιμο.
  • Απολέπιζε τακτικά τα χέρια σου και κατόπιν χρησιμοποίησε μια κρέμα πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά στοιχεία και δείκτη προστασίας που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις καφέ κηλίδες που προκαλούνται λόγω ηλικίας.
  • Προτίμησε να φοράς λαστιχένια γάντια για τις δουλειές, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή τα χέρια σου με χημικές ουσίες.
  • Τοποθέτησε την κρέμα σου δίπλα στο νιπτήρα αλλά και στο νεροχύτη της κουζίνας, ώστε να μην ξεχνάς να βάλεις κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου.

Εxtra tip Eνυδάτωσε τα χέρια σου πριν πέσεις για ύπνο και φόρεσε βαμβακερά γάντια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν ξυπνήσεις, θα είναι πιο μαλακά και απαλά.

Πηγή: shape.gr