Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μάσκα για το δέρμα σας…

Ο πιο εύκολος τρόπος για να χαρίσετε θρέψη, λάμψη και άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπό σας είναι με η βοήθεια μιας μάσκας ομορφιάς, την οποία θα εφαρμόσετε μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Φυσικά, το κάθε δέρμα θέλει και την ανάλογη μάσκα γι αυτό, διαβάστε παρακάτω για να βρείτε την κατάλληλη για τον δικό σας τύπο.

Για ευαίσθητο δέρμα

Για τα δέρματα που κοκκινίζουν εύκολα και ταλαιπωρούνται ακόμη πιο εύκολα, η ιδανική πρόταση είναι μια μάσκα με μεταλλικά στοιχεία, η οποία θα καταπραΰνει κάθε είδους φλεγμονή. Προτιμήστε λοιπόν, μια μάσκα με φυσικά μεταλλικά στοιχεία και ιαματικούς παράγοντες που προστατεύει και φροντίζει ταυτόχρονα.
Για δέρμα με τάση για ακμή

Αν έχετε πρόβλημα ακμής, καλύτερα να επιλέξετε μια μάσκα με άργιλο, που θα τραβήξει τη μόλυνση από τους πόρους και θα τους βοηθήσει να κλείσουν. Η μάσκα από άργιλο είναι επίσης καλή επιλογή και για τα μεικτά δέρματα, αφού απορροφά το υπερβολικό σμήγμα.

 

Για ξηρό δέρμα

Χαρίστε στο πρόσωπό σας τη χαμένη του υγρασία με μια ενυδατική θεραπεία ή, εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια απολεπιστική μάσκα που θα διαλύσει τα ξηρά, νεκρά κύτταρα, ενώ, αν έχει επιπλέον γλυκόλη στη σύνθεσή της, θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα όποια σημεία με ξηρότητα.
Για μεικτό δέρμα

Αν έχετε μεικτή επιδερμίδα (λιπαρή περιοχή του Τ και ξηρή όψη στο υπόλοιπο πρόσωπο), δοκιμάστε – εκτός από μια μάσκα άργιλου που προαναφέραμε – δύο διαφορετικές θεραπείες: μία μάσκα που θα απορροφήσει τη λιπαρότητα, στις περιοχές που την έχουν ανάγκη, και μια ενυδατική μάσκα στα ξηρά, αφυδατωμένα σημεία του προσώπου.
ΠΗΓΗ: www.metrogreece.gr