Πόλεμος στους μαύρους κύκλους!

Η εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι πράγματι κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως η κατακράτηση υγρών κάτω από τη συγκεκριμένη περιοχή, ο τύπος δέρματος, το ξενύχτι και η κούραση από αυτό και φυσικά το αλκοόλ.

Η αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων είναι απλή και μπορεί να καταπολεμηθεί με την καθημερινή χρήση της ειδικής κρέμας, που τονώνει την περιοχή σε βάθος, πρέπει να είναι ελαφριάς υφής και να απορροφάται εύκολα.

Όμως, προσέξτε να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα, αφού 1-2 μικροί «κόκκοι» κάτω από κάθε μάτι είναι αρκετοί. Ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία του ματιού και με πολύ απαλές κινήσεις φτάστε ως την εσωτερική, αλλά φροντίστε ώστε η κρέμα να μην φτάσει κοντά στο μάτι, γιατί είναι βέβαιο ότι θα το ερεθίσει.

Αν θέλετε άμεση και στιγμιαία αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να λάμψετε στην βραδινή σας έξοδο, τότε μπορείτε να πάρετε ένα μεταλλικό κουτάλι, να το παγώσετε και να το τοποθετήσετε για λίγα λεπτά κάτω από την περιοχή των ματιών. Επίσης, αποτελεσματικές είναι και οι κομπρέσες με κρύο χαμομήλι ή η φλούδα από ωμή πατάτα.

Γενικά, όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε αυτή, η καλή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και ο καλός ύπνος είναι το καλύτερο βελτιωτικό της όψης σας!

askisi-diatrofi.gr