Νιώστε πιο φρέσκια με τη χρήση λοσιόν προσώπου…

Δίνει την αίσθηση καθαριότητας

Τονωτικές, απολυμαντικές ή απαλυντικές, οι λοσιόν προορίζονται για ν’ απομακρύνουν από την επιφάνεια του δέρματος τα νεκρά κύτταρα, τα κατάλοιπα του σαπουνιού και τη λιπαρότητα. Αποτελούνται από νερό και οινόπνευμα και, μερικές φορές, περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή γλυκόλη.

Η λοσιόν με το που ακουμπά στο πρόσωπο, κάνει το δέρμα του να τσούζει, κάτι που δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας κι αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες τη χρησιμοποιούν. Άλλες πάλι, της… γυρίζουν την πλάτη, θεωρώντας ότι αυτό το τσούξιμο ερεθίζει και ξηραίνει το δέρμα, μια αίσθηση που οφείλεται συχνά στο οινόπνευμα που περιέχεται στις λοσιόν.

Η καταλληλότερη για σας

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, τότε η τονωτική λοσιόν θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για σας, εφόσον θα σας δίνει μια αίσθηση αυξημένης «καθαριότητας».

Αν έχετε ξηρό δέρμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους προϊόντα. Ωστόσο αν το θέλετε, γιατί σας ευχαριστεί η αίσθησή τους, διαλέξτε μια λοσιόν απαλή, που δε θα ερεθίζει το δέρμα σας, και χωρίς οινόπνευμα.

Συσφίγγει η λοσιόν τους πόρους του δέρματος;

Στην πραγματικότητα όχι. Ορισμένες όμως λοσιόν μπορούν να δώσουν αυτή την εντύπωση, γιατί ερεθίζουν με τέτοιο τρόπο το δέρμα ώστε να πρήζεται ελαφρώς για μικρό χρονικό διάστημα.

Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος;
Όχι. Μια λοσιόν μπορεί όμως να απομακρύνει την επιφανειακή λιπαρότητα και τις ακαθαρσίες από το δέρμα του προσώπου, κάτι πολύ χρήσιμο για τα λιπαρά δέρματα ή εκείνα με ακμή.

Μειώνει την παραγωγή σμήγματος;
Όχι. Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να αφαιρέσει επιφανειακά τη λιπαρότητα που έχει ήδη παραχθεί.

belife.gr