Μάσκες για λάμψη στο πρόσωπο.

Ενδείκνυνται μετά από ξενύχτι
Βγήκες, διασκέδασες, ήπιες αρκετά και έπεσες για ύπνο με το μακιγιάζ. Το επόμενο πρωί είναι λογικό η επιδερμίδα σου να είναι θαμπή, τα μάτια σου με δυσκολία ανοίγουν και να νιώθεις το πρόσωπό σου να σε τραβάει. Γι’αυτές τις περιπτώσεις ενδείκνυνται οι ακόλουθες συμβουλές που θα σε βγάλουν σίγουρα από τη δύσκολη θέση.

Μετά το ξενύχτι τι;
Πρώτο μέλημά μας το επόμενο πρωί είναι να ενυδατώσουμε και να καλμάρουμε το στρεσαρισμένο δέρμα μας, βοηθώντας το παράλληλα να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, το σμίγμα και οι ρύποι που μαζεύτηκαν όλο το προηγούμενο βράδυ.

Μάσκες που σου φτιάχνουν το πρόσωπο… και τη μέρα!
1. Φτιάξε μια μάσκα που έχει μέσα μία κουταλιά της σούπας βρώμη, μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και σε ένα ζεστό κουτάλι (για να το ζεστάνεις μπορείς να το βάλεις μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει) να βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τα ανακατεύεις όλα μαζί, το αφήνεις στο πρόσωπο για 10 λεπτά και το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.
2. Για να κάνεις το πρόσωπο να λάμψει και να πάρει θρέψη, μπορείς να φτιάξεις μία μάσκα με γλυκιά κολοκύθα (είναι η εποχή της) που την έχεις χτυπήσει στο μπλέντερ μαζί με δύο ολόκληρα αυγά.

Ανάλογα, όμως, με τον τύπο της επιδερμίδας σου μπορείς να προσθέσεις:
– Για ξηρό δέρμα: δύο κουταλιές της σούπας γάλα και μία κουταλιά της σούπας μέλι.
– Για λιπαρό δέρμα: δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο.
Αφήνεις αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και μετά το ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Πηγή: tlife