Κάψτε θερμίδες και φτιάξτε τη διάθεσή σας χορεύοντας!

Αντίδοτο στην οικονομική κρίση: βάλτε μουσική και εκτονωθείτε με τρία νέα είδη χορού που θα σας συναρπάσουν και θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

Είτε βάζετε μουσική και χορεύετε μόνοι σας στο σαλόνι, είτε παρακολουθείτε μαθήματα, είτε με τους φίλους σας για να διασκεδάσετε, οι κινήσεις που κάνετε βάσει του ρυθμού, απελευθερώνουν τα συναισθήματά σας, γεμίζοντάς σας με ευφορία. Και φυσικά, ο χορός σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και να γυμνάσετε διάφορα σημεία του σώματος με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Που σας ωφελεί
Έχετε υπόψη σας ότι 90 λεπτά χορογραφίας υψηλού επιπέδου αντιστοιχεί σε 800μ. σπριντ και ότι με όλα τα είδη χορού:

γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες
αυξάνεται ο μεταβολισμός και οι καύσεις του σώματος, άρα έχετε απώλεια κιλών
πραγματοποιείται σύσφιγξη κοιλιακών, ποδιών
δυναμώνει ο κορμός
βελτιώνεται η στάση του σώματος
αποκτάτε ευλυγισία, αρμονία, εκτόνωση, ψυχική ισορροπία, φυσική κατάσταση και ενισχύετε το καρδιαναπνευστικό σας

Για την κοιλιά δοκιμάστε: Krumping
Γεννήθηκε το ’92 στις φτωχογειτονιές του Λος Άντζελες στα αφροαμερικάνικα γκέτο από τον Τόμας Τζόνσον, ο οποίος δίδασκε στα παιδιά των γκέτο πώς να εκτονώνουν το θυμό τους δημιουργικά κι όχι με βίαιο τρόπο. Χαρακτηρίζεται από πολλές διαφορετικές ελεύθερες και ενεργητικές κινήσεις με βάση τον αυτοσχεδιασμό, απότομες και γρήγορες, σαν να πολεμάς στην πίστα. Βασίζεται πολύ στις εκφράσεις του προσώπου και περιλαμβάνει πολλές κινήσεις γυμναστικής.
Τι σας προσφέρει: Γυμνάζει ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες με έμφαση στους κοιλιακούς. Το μάθημα διαρκεί 50′ και περιλαμβάνει έντονη αερόβια άσκηση.
Πόσο καίτε: Ανάλογα με την ένταση 400-600 θερμίδες την ώρα

Για χέρια – πόδια δοκιμάστε: Hip-Hop
Έχει τις ρίζες του στο Bronx της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’70 και η γέννησή του οφείλεται σε έναν τζαμαϊκανό dj γνωστό ως Kool Herc. Οι χορευτικές μορφές του hip-hop είναι το locking (που σημαίνει να «κλειδώνεις» το σώμα σου μετά από μια γρήγορη κίνηση), popping (τεχνική γρήγορης συστολής και χαλάρωσης των μυών που οδηγούν σε τίναγμα του σώματος) και το break dance. Στις σχολές χορού διδάσκονται αυτές οι τεχνικές, ενώ γίνονται και χορογραφίες που συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα είδη, όπως τζαζ και είναι εύκολο να ακολουθήσεις, ακόμα κι αν δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις χορού.
Τι σας προσφέρει: Γυμνάζει όλο το σώμα συνδυάζοντας έντονες και γρήγορες κινήσεις χεριών-ποδιών.
Πόσο καίτε: Στη μέγιστη ένταση μπορεί να κάψετε ακόμα και 500 θερμίδες την ώρα.

Για τους γλουτούς δοκιμάστε: House
Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στα κλαμπ του Σικάγο και της Νέας Υόρκης με αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα, βασιζόμενο στο ρυθμό των 4/4. Δίνει έμφαση στη γρήγορη κίνηση των ποδιών, όσο και στις κυματοειδείς φιγούρες του κορμού κι έχει δεχτεί επιρροές από αφρικανικούς χορούς, ενώ ενσωματώνει κινήσεις από καποέιρα, λάτιν, σάλσα κ.λπ.. Βασικά στυλ: α. jacking: κίνηση σαν κύμα β. footwork: κινήσεις του κάτω μέρους του σώματος, περιστροφές. γ. lofting: εντυπωσιακές φιγούρες στο πάτωμα.
Τι σας προσφέρει: Γυμνάζει τους γλουτούς και κοιλιακούς, τα πόδια και τα χέρια σας.
Πόσο καίτε: 400-500 θερμίδες με περίπου μία ώρα χορού.

 Το μυστικό

Αναζητήστε τα παραπάνω προγράμματα χορού σε σχολές χορού ή μεγάλα γυμναστήρια.

omorfamystika.gr