Κάνε μόνη σου μίνι λίφτινγκ σε 5′ και ξανανιώσε!

Όπως το σώμα βελτιώνεται με τη γυμναστική, το ίδιο συμβαίνει και με το δέρμα του προσώπου. Γνώρισε λοιπόν το antiaging fitness.
Πώς γίνονται οι ασκήσεις; Όλες μαζί ως πρόγραμμα, η μία κατόπιν της άλλης ή κατ’ επιλογήν.
Πότε; Όποτε επιθυμείς. Ιδανικά, όμως, κάθε πρωί καθώς απλώνεις την κρέμα περιποίησης και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του δέρματος.
Απλά βήματα για να κάνεις το πρόσωπό σου ακόμη πιο νεανικό...
Απλά βήματα για να κάνεις το πρόσωπό σου ακόμη πιο νεανικό…
Γιατί να τις κάνω: Τονώνουν το μυϊκό υπόστρωμα που στηρίζει το δέρμα του προσώπου, προλαμβάνουν την πρόωρη χαλάρωση και απαλύνουν τις «γραμμές» έκφρασης. Συγχρόνως, ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος και προάγουν την αποτοξίνωση του δέρματος. Τέλος, ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, οπότε συμβάλλουν στη σύσφιγξη και τη διατήρηση της ελαστικότητάς του.
Τι να προσέξω; Οι κινήσεις σου να είναι απαλές και να μην αγγίζεις σπυράκια ή ερεθισμένο δέρμα. Διάβασε και ξεκίνα από σήμερα.
1η άσκηση: Γλιστράς απαλά τις παλάμες σου από το λαιμό προς τα μάγουλα, με ανοδικές και μόνο κινήσεις, σαν να θέλεις να σηκώσεις το δέρμα χαϊδεύοντάς το. Επανέλαβε 6-10 φορές.
2η άσκηση: Με την άκρη των δαχτύλων κάνε ελαφρά χτυπηματάκια στα πλάγια της μύτης, γύρω από το οστό του ματιού και κατά μήκος του σαγονιού για 15-20΄΄.
3η άσκηση: Ενώνεις τους αντίχειρες κάτω από το πιγούνι, εκεί που σχηματίζεται το διπλοσάγονο. Κάνε ελαφρύ μασάζ κινώντας κυκλικά τα δάχτυλα για 15-20 δευτερόλεπτα.
4η άσκηση: Τσίμπα με ήπιες κινήσεις των δαχτύλων τα μάγουλα, τραβώντας τα απαλά προς τα έξω. Επανέλαβε 6-10 φορές.
5η άσκηση: Άνοιξε το στόμα και τα μάτια όσο μπορείς περισσότερο, σαν να βγάζεις μια κραυγή χωρίς ήχο. Διατήρησε τη σύσπαση για περίπου 5”. Επανέλαβε 5 φορές.

womenonly.gr