Ηλιακά εγκαύματα: χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι.

Το καλοκαίρι έφτασε και γεγονός είναι πως ο ήλιος αποτελεί αστείρευτη πηγή ενέργειας και ζωής!!

Παρόλα αυτά, η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στο δέρμα μας. Το ηλιακό έγκαυμα είναι η πιο συνηθισμένη και σίγουρα όλοι μας λίγο πολύ έχουμε παρασυρθεί και έχουμε  εκτεθεί παραπάνω στον ήλιο απ’όσο θα έπρεπε. Αναμφισβήτητα πρέπει να προνοούμε και να φοράμε πάντα αντηλιακό υψηλής προστασίας. Ωστόσο, εάν υποφέρετε από ηλιακό έγκαυμα, εδώ θα βρείτε κάποια εύκολα και χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον πόνο και τη φαγούρα  που προκαλεί το έγκαυμα.

  • Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στο τραυματισμένο από τον ήλιο δέρμα. Αποφύγετε προϊόντα που έχουν σαν κύριο συστατικό τους το λάδι. Μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

  • Κάντε δροσερές κομπρέσες με μηλόξυδο. Θα σας ανακουφίσει από το κάψιμο.
  • Κάντε ένα δροσερό ντούς αλλά αποφύγετε το κρύο.
  • Αναζητήστε λοσιόν καλαμίνας για να σας ανακουφίσει από τη φαγούρα. Η λοσιόν καλαμίνας είναι ένα κατάλληλο προϊόν για χρήση όταν υποφέρετε από κάθε είδους εξάνθημα ή ερεθισμό του δέρματος που δεν φαίνεται να είναι πάρα πολύ σοβαρό.
  • Μπορείτε να ανακουφιστείτε αμέσως από τον πόνο και τον ερεθισμό του δέρματος χρησιμοποιώντας τις θεραπευτικές ιδιότητες της πατάτας. Περάστε μια πατάτα από τον τρίφτη και εφαρμόστε τον πολτό της στα πονεμένα σημεία. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα θα καταπραΰνει το έγκαυμα, ενώ θα δράσει μαλακτικά και αναλγητικά μειώνοντας το «τράβηγμα» και τον πόνο.
  • Η βρώμη θεωρείται ένα από τα καλύτερα συστατικά που λειτουργούν ευεργετικά στον ερεθισμό του δέρματος. Αφήστε μισό κιλό άχυρων βρώμης να βράσουν σε περίπου 2lt νερού για μισή ώρα. Σουρώστε το υγρό και προσθέστε το στο μπάνιο σας. Βυθιστείτε στη μπανιέρα και χαλαρώστε.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα από αλόη βέρα για πλήρη ενυδάτωση.

Εάν το έγκαυμα είναι σοβαρό μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το γιατρό σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δερματικές βλάβες!