Φυσικό μπότοξ με το σωστό trimming στα φρύδια!

Τα φρύδια και το σχήμα τους μπορεί να βελτιώσουν όχι μόνο το βλέμμα αλλά και ολόκληρο το πρόσωπο.
1. Αρχικά επιλέγουμε το σχήμα. Αποφασίζουμε που θέλουμε να ξεκινούν και να καταλήγουν καθώς και πόσο φαρδιά ή όχι τα θέλουμε. Χρησιμοποιούμε ένα λευκό μολύβι για να σημειώσουμε τα σημείο απ όπου θέλουμε να αφαιρέσουμε τις τρίχες.
2. Καλό είναι όταν αποφασίσουμε να αγοράσουμε τσιμπιδάκι να πάμε σε ένα κατάστημα που υπάρχουν αρκετές επιλογές. Το τσιμπιδάκι πρέπει με ίσιο τελείωμα δεν είναι πρακτικό αφού με αυτό το είδος συνήθως σπάμε τις τρίχες ενώ δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε με ευκολία τις πολύ μικρές. Εκείνα που έχουν διαγώνιο τελείωμα είναι η σωστότερη επιλογή.
3. Οι ειδικοί χρόνια τώρα υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βγάζουμε τα φρύδια μας από πάνω. Οι κ ανόνες όμως έχουν αλλάξει και πλέον επιτρέπεται να καθαρίζουμε το πάνω μέρος των φρυδιών από τις ανεπιθύμητες τριχούλες αφού αυτό βοηθά ώστε να διορθώσουμε ακόμα καλύτερα το σχήμα τους και να δείχνει πιο καθαρή η επιφάνεια.
4. Χρησιμοποιούμε μολύβι φρυδιών ή προϊόν σε μορφή σκιάς ή τζελ που σταθεροποιεί τα φρύδια, ειδικά στην περίπτωση που είναι ατίθασα.
5. Δεν στεκόμαστε πολύ κοντά στον καθρέπτη όταν βγάζουμε τα φρύδια μας.
Όσο μεγαλύτερη απόσταση κρατάμε από τον καθρέπτη τόσο καλύτερη εικόνα έχουμε για το σχήμα, την απόσταση και την ισορροπία που πρέπει να κρατήσουμε.
Αφού τελειώσουμε με το σχήμα μπορούμε να πλησιάσουμε ώστε να φροντίσουμε τις λεπτομέρειες.
6. Η χρήση πάγου για να μην πονάμε είναι μύθος αφού το κρύο σφίγγει τους πόρους με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δυσκολεύει το έργο μας. Η επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να είναι απαλή και οι πόροι ανοιχτοί οπότε είναι καλό να βγάζουμε τα φρύδια μας μετά το μπάνιο μας με ζεστό νερό.
7. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ξυράφι στην περιοχή των φρυδιών ούτε καν το ειδικό.
8. Το σχήμα των φρυδιών μας πρέπει να κολακεύει το πρόσωπο μας:
9. Στο οβάλ πρόσωπο τα φρύδια πρέπει να έχουν φυσική καμπύλη και τόξο στο κέντρο τους ακριβώς.
Αν το πρόσωπο μας είναι μακρόστενο τα φρύδια πρέπει να είναι αυστηρά και οριζόντια σαν μια ευθεία γραμμή.
10. Σε στρογγυλό πρόσωπο το τόξο πρέπει να δημιουργείται λίγο μετά το κέντρο των φρυδιών και να ανεβαίνει αρκετά ψηλά.
11. Σε γωνιώδες πρόσωπο, για να μαλακώσουν οι έντονες γωνίες τα φρύδια πρέπει να έχουν ένα απαλό τόξο.

 

marieclaire.gr