Χειμερινή φροντίδα για τα πόδια

Την χειμερινή εποχή δεν πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα για τα πόδια μας που είναι κουρασμένα και εξαντλημένα από τα κλειστά παπούτσια και τα ελαστικά καλτσόν που δημιουργούν έλλειψη υγρασίας και τραχύ δέρμα.

Όταν τα πόδια παγώνουν, όλο το σύστημα του σώματος μεταβαίνει σε “λειτουργία ψύχους”, περιορίζοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Οι συμβουλές μας για την ομορφιά και τη φροντίδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα σας χαρίσουν τα καλύτερα πόδια από ποτέ!

Τη νύχτα φορέστε ζεστές βαμβακερές κάλτσες. Υπάρχουν στην αγορά κάλτσες με άρωμα κανέλας που βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και προσφέρουν μια άνετη ζεστασιά.

Να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ωμά λαχανικά φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως και να πίνετε άφθονο μεταλλικό νερό.

Πες ναι σε λοσιόν που περιέχουν λανολίνη η οποία ενυδατώνει την επιδερμίδα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμότητα και στα άκρα.

Τα σωστά υποδήματα μπορούν να βοηθήσουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στα άκρα, κάνοντας τα κρύα πόδια παρελθόν.

Μπορείς να κάνεις ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια. Έτσι τα πόδια ενυδατώνονται και θερμαίνονται με φυσικό τρόπο, ενισχύοντας την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Tip: Κομπρέσες για χαλάρωση

Χρειαζόματε

  • μια χούφτα μαρούλι
  • μια χούφτα χαμομήλι
  • μια χούφτα τίλιο
  • μια χούφτα μέντα

Τα βράζετε επί 5 λεπτά σε 1 λίτρο νερό και κάνετε κομπρέσες.

Πηγή: beu.com.cy