5+1 τρόποι για να δώσετε λάμψη στο θαμπό δέρμα!

Το πρόσωπο εκτίθεται καθημερινά σε καιρικές συνθήκες που το κάνουν θαμπό.

Το δέρμα και κυρίως το πρόσωπο χρειάζεται φροντίδα για να παραμένει λαμπερό και να όχι μόνο να δείχνει αλλά και να είναι υγιές. Αν λοιπόν το δέρμα σας δείχνει θαμπό και ξηρό να μερικά tips για να το αναζωογονήσετε και να του χαρίσετε λάμψη και υγεία:

1. Απολέπιση: 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να κάνετε ένα scrub προσώπου και να αφαιρέσετε όλα τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας. Είναι η αρχή για να δώσετε στο δέρμα σας την ανάσα που του χρειάζεται.
2. Ενυδάτωση: Είναι εξίσου σημαντική τους χειμερινούς μήνες όσο και του καλοκαιρινούς. Ο κρύος αέρος ξηραίνει το δέρμα, επομένως χρειάζεστε μία καλή ενυδατική κρέμα ή ακόμα και ενυδατικές μάσκες 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.
3. Διατροφή: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το δέρμα. Φρούτα, λαχανικά ψάρι και πολύ νερό είναι απαραίτητα για να διατηρήσουν το δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο.
4. Ύπνος: Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε αρκετά και ποιοτικά. Θα έχετε καταλάβει και μόνες σας ότι μετά από ξενύχτι ή έναν άσχημο ύπνο το πρόσωπό σας δείχνει κουρασμένο.
5. Ντεμακιγιάζ: Είναι απαραίτητο να ξεβάφεστε πριν κοιμηθείτε. Το make up μπορεί να προστατεύει το δέρμα μέσα στην πόλη από τα καυσαέρια, φράζει όμως τους πόρους και δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέει σωστά. Το βράδυ λοιπόν ξεκουράστε το δέρμα σας κι αφήστε το ελεύθερο να αναζωογονηθεί.
6. Καμουφλάζ: Πολλές φορές χρειάζεστε άμεσα λάμψη για το πρόσωπο, γι αυτό υπάρχουν το κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα που θα δώσουν τη λάμψη που χρειάζεται το πρόσωπό σας. Προσοχή όμως, κρατήστε το μέτρο για να μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.