5 λόγοι για να κρατήσετε τη γλώσσα σας καθαρή!

Έχετε ακουστά την ξύστρα γλώσσας; Είναι το εργαλείο που μας βοηθά να καθαρίσουμε τη γλώσσα μας σωστά. Κάποιοι επιλέγουν να βουρτσίζουν τη γλώσσα αλλά ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε όλα τα μικρόβια είναι το παραπάνω χρήσιμο εργαλείο. Και να τα οφέλη που θα έχετε έαν βάλετε στη καθημερινή ρουτίνα σας αυτή την απλή συνήθεια.

Καλύτερη αναπνοή: Εάν ταλαιπωρήστε από κακή αναπνοή το να καθαρίζετε τη γλώσσα σας θα βοηθήσει δραματικά. Κλινικές έρευνες έχουν δείξει πως αφαιρώντας τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα και τις τροφές από τη γλώσσας μας βοηθάμε σημαντικά την ανάσα μας.

Αφαίρεση τοξικών ουσιών: Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα μια ξύστρα γλώσσας αφαιρεί το λεγόμενο ama. Πρόκειται για ένα τοξικό υποπροϊόν που προέρχεται από την κακή χώνεψη των τροφών. Έτσι ώστε να μπορέσετε να χωνέψετε σωστά την επόμενη φορά πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν αυτά τα κατάλοιπα από τη γλώσσας σας.

Για καλύτερη γεύση: Για να έχετε καλή χώνεψη, θα πρέπει πρώτα να έχετε καλή γεύση και σάλιο. Αυτό θα σας κάνει να τρώτε και πιο συνειδητά, εκτιμώντας τις τροφές που καταναλώνετε.

Κάνει καλό και στα δόντια: Μια καθαρή γεύση βοηθά γενικότερα στην υγιεινή του στόματος και άρα στην καλή υγεία των δοντιών και των ούλων.

Δείτε τη γλώσσας ως διαγνωστικό εργαλείο: Όπως το δέρμα σας έτσι και η γλώσσας μπορεί να σας δώσει στοιχεία για την υγεία σας. Μπορείτε παρατηρώντας στενά τις αλλαγές της να εντοπίσετε άμεσα ένα πρόβλημα και να το προλάβετε πριν εξελιχθεί.