15 τρόποι για να περπατάμε περισσότερο.

Το έχουμε πει και το έχετε ακούσει χιλιάδες φορές. Ξεκινήστε περπάτημα! Περπατώντας δεν βοηθάτε μόνο τη σιλουέτα σας, αλλά κυρίως βελτιώνετε την υγεία σας. Εξάλλου είναι πανεύκολο και δεν κοστίζει τίποτα. Βάλτε στόχο από σήμερα τα 10,000 βήματα την ημέρα! Πώς θα τα καταφέρετε; Μα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περπατήσετε περισσότερο! Εμείς σας παρουσιάζουμε 15 από αυτούς.


1. Αντί να δυσκολεύεστε μέχρι να βρείτε χώρο στάθμευσης ακριβώς έξω από τη δουλειά σας, σταθμεύστε στον δίπλα δρόμο ή στο δίπλα τετράγωνο. Το ολιγόλεπτο περπάτημα από το αυτοκίνητο μέχρι τη δουλειά θα σας κάνει καλό.

2. Καθώς περιμένετε σε κάποιο ραντεβού, στο γραφείο το γιατρού ή σε κάποια επαγγελματική συνάντηση, επιδιώξτε να περπατήσετε στο δωμάτιο παρά να περιμένετε καθισμένοι.

3. Αν έχετε το χρόνο, μην χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο χώρο εργασίας σας, αλλά επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε μια τουαλέτα σε άλλο όροφο.

4. Στην υπεραγορά, περάστε μια γρήγορη βόλτα από όλους τους διαδρόμους πριν προχωρήσετε προς το ταμείο.

5. Οι εργαζόμενοι, στο διάλειμμά σας πηγαίνετε με τα πόδια σε μια κοντινή καφετέρια ή εστιατόριο. Όχι μόνο θα σας κάνει καλό το περπάτημα, αλλά θα αποφύγετε και τη δυσφορία του να μην βρίσκεις πάρκινγκ!

6. Κρύψτε το τηλεχειριστήριο ώστε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να σηκωθεί για να αλλάξει κανάλι. Ακόμη καλύτερα, σβήστε την τηλεόραση και πηγαίνετε μια βόλτα!

7. Καθώς περιμένετε το παιδί σας από το φροντιστήριο ή άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, κάντε μια βόλτα στο τετράγωνο.

8. Αν χρησιμοποιείτε το λεωφορείο, κατεβείτε μια στάση πριν από αυτή που σας βολεύει.

9. Κάντε σημειωτόν βήμα καθώς πλένετε τα δόντια σας!

10. Αν έχετε να αγοράσετε λίγα προϊόντα, όπως γάλα και ψωμί, προτιμήστε να περπατήσετε μέχρι το φούρνο παρά να πάρετε το αυτοκίνητο.

11. Αν έχετε να δώσετε ένα μήνυμα στον/στη συνάδελφό σας προτιμήστε να το δώσετε προσωπικά, παρά να τους τηλεφωνήσετε.

12. Περπατήστε στο σπίτι καθώς μιλάτε στο τηλέφωνο.

13. Πάρτε το παιδί σας στο σχολείο με τα πόδια αντί με το αυτοκίνητο.

14. Κάντε το συνήθεια να πηγαίνετε για περπάτημα με την οικογένεια μετά το βραδινό φαγητό, αντί να παρακολουθείτε τηλεόραση όλο το βράδυ.

15. Δείξτε τον ρομαντισμό σας πηγαίνοντας για ένα χαλαρό βραδινό περπάτημα με την σύντροφό σας, αντί να βγείτε για φαγητό.

menslounge.gr