Η Lancôme υποστηρίζειτο «Golden Hat Foundation» που ιδρύθηκε από την Kate Winslet.

Η Lancôme ανακοινώνει με μεγάλο ενθουσιασμό την υποστήριξή της στο ίδρυμα «Golden Hat Foundation» που ιδρύθηκε από την Kate Winslet, η οποία είναι πρέσβειρα της μάρκας εδώ και 4 χρόνια. Για να σηματοδοτήσει την περίσταση, η Lancôme δημιούργησε μια συλλογή μακιγιάζ σε συνεργασία με την ηθοποιό.

Σκοπός αυτού του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι να βελτιώσει τη ζωή των αυτιστικών παιδιών, εξαλείφοντας ή περιορίζοντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν. Η αποστολή του είναι να μαθαίνει στα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό πώς να επικοινωνούν με μεγαλύτερη σαφήνεια, και να τους προσφέρει εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σχεδιασμένες με γνώμονα την αναπηρία τους. Ο αυτισμός είναι ένα παθολογικό πρόβλημα που οφείλεται σε μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή στη διάρκεια ωρίμανσης του εγκεφάλου, η οποία επηρεάζει την αισθητηριακή και νευρολογική λειτουργία του πάσχοντα. Σήμερα, περισσότεροι από 67 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτισμό. Από όλες τις σοβαρές αναπτυξιακές παθήσεις, ο αυτισμός είναι η πάθηση με τη μεγαλύτερη παγκόσμια εξάπλωση.

Η Kate Winslet ίδρυσε το «Golden Hat Foundation» μετά τη συμμετοχή της ως αφηγήτρια στο ισλανδικό ντοκιμαντέρ «A Mother’s Courage: Talking Back to Autism» («Το κουράγιο μιας μάνας: Αντιμιλώντας στον αυτισμό») – στο πλαίσιο του οποίου παρακολούθησε την ζωή ενός αυτιστικού παιδιού. Συγκινημένη από τη ζωή αυτού του αγοριού, θέλησε να ασχοληθεί περισσότερο με αυτό το θέμα, και άρχισε να δημιουργεί ένα λεύκωμα (που θα εκδοθεί στο άμεσο μέλλον), το οποίο συγκεντρώνει εκατοντάδες φωτογραφίες-αυτοπορτρέτα σταρ από τον κόσμο της τέχνης και του κινηματογράφου, οι οποίοι φορούν το συμβολικό καπέλο του ιδρύματος. Ο στόχος της; Να συγκεντρώσει χρήματα. Στη συνέχεια ίδρυσε το δικό της ίδρυμα, το όνομα του οποίου εμπνεύστηκε από το ποίημα «The Golden Hat» («Το Χρυσό Καπέλο») που έγραψε ο Keli Thorsteinsson, το παιδί που πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ.

Για να υποστηρίξει την KateWinslet σε αυτό το εγχείρημα, η Lancôme συνεργάστηκε μαζί της, και δημιούργησε μια συλλογή μακιγιάζ περιορισμένης έκδοσης που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του φετινού χρόνου. Η Lancôme δεσμεύεται να προσφέρει τουλάχιστον 150.000 ευρώ από τα έσοδα των πωλήσεων της συλλογής στο «GoldenHatFoundation».

«Σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό να κάνω αυτό το βήμα, και η άμεση προσφορά υποστήριξης από πλευράς της Lancôme αποτελεί μια πολύτιμη επίδειξη εμπιστοσύνης και γενναιοδωρίας. Η Lancôme μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω μέχρι τέλους, και ξέρω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ανοίξει πολλές πόρτες…», εξηγεί η KateWinslet.

«Η KateWinslet αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα της Lancôme με τον πιο γενναιόδωρο και υπεύθυνο τρόπο. Ο αλτρουισμός είναι πολύ σημαντικός για τη Lancôme και, συνεπώς, ήταν μια πολύ φυσική απόφαση για εμάς να συνεργαστούμε με την Kate και να υποστηρίξουμε το GoldenHatFoundation», σχολιάζει ο YoucefNabi, Πρόεδρος της LancômeInternational.

Η συλλογή «Golden Hat Foundation» δίνει μια νέα διάσταση στο θρυλικό κραγιόν L’Absolu Rouge, και περιλαμβάνει διάφορα βερνίκια νυχιών σε ολοκαίνουργιες αποχρώσεις, καθώς και μια νέα πολυλειτουργική κόμπακτ πούδρα. Όλα τα προϊόντα φέρουν το εγχάρακτο λογότυπο του ιδρύματος και την υπογραφή της ηθοποιού.