Η κρίση δεν «πτοεί» τις Αισθητικές Χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα.

Απτόητες από την οικονομική ύφεση, ή τον καλπάζοντα πληθωρισμό, οι πάντοτε ματαιόδοξες για την εμφάνισή τους γυναίκες, δεν δείχνουν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν τις πλαστικές προσώπου, την λιποαναρρόφηση, και τις αυξητικές στήθους, οι οποίες έχουν καταστεί πλέον απαραίτητες κοσμητικές θεραπείες.

Οι δύσκολοι καιροί είναι πιθανόν να εκτοξεύσουν τις κοσμητικές επεμβάσεις, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να αναπτερώσουν το ηθικό τους βελτιώνοντας την εικόνα τους, με πολλούς από αυτούς να προσφεύγουν στον δανεισμό, ή στις αιματηρές οικονομίες, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μία επέμβαση,  όπως αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αντωνιάδης

«Είναι μία επένδυση που κάνει ο καθένας και ψάχνουν για χρήματα παντού», τονίζει ο κος Αντωνιάδης, προσθέτοντας πως μία πελάτισσά του μετακόμισε σε μικρότερο διαμέρισμα για να κάνει μία διορθωτική επέμβαση, ενώ μία άλλη πούλησε το αυτοκίνητό της για μία πλαστική προσώπου.

Ο τομέας της κοσμητικής ιατρικής είναι προφανές πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τις τιμές σε προσιτά επίπεδα προκειμένου να εξασφαλίσει μία σταθερή ροή εισοδήματος.

Πάντως, παρά τις τσιμπημένες τιμές, η επιλογή της κοσμητικής επέμβασης δεν θεωρείται μια περιττή πολυτέλεια μεταξύ των γυναικών. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, για το ποια θα φαντάζει ομορφότερη από την άλλη, είναι ανηλεής και η ζήτηση για επεμβάσεις ιδιαίτερα επιτακτική.

Κείμενο: Αντωνιάδης Αθανάσιος, Πλαστικός Χειρουργός.