Οι γενετικές ανωμαλίες σχετίζονται με τι τρώμε πριν μείνουμε έγκυες!

Οι γυναίκες, που ενσωματώνουν στη διατροφή τους φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά με γενετικές ανωμαλίες.

Οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να αναθεώρησουν τον τρόπο της διατροφής τους, ύστερα από τα αποτελέσματα μία πρόσφατης μελέτης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Αrchives of pediatrics & adolescent Medicine.

H έρευνα στηρίχθηκε σε δείγμα του πληθυσμού και έδειξε ότι πέρα από τα συμπληρώματα διατροφής κατά την εγκυμοσύνη, όπως είναι η χορήγηση του φυλλικού οξέως, μία υγιεινή και καλά ισορροπημένη διατροφή κατά την εγκυμοσύνη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών!

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα οι γυναίκες, που ενσωματώνουν στη διατροφή τους φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά με σύνδρομο νευρικού σωλήνα, αλλά και παραμορφώσεις στο πρόσωπο και στο στόμα του εμβρύου!

Η μελέτη συνέκρινε τις γυναίκες, που ακολουθούσαν μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή ύφους για ένα χρόνο, πριν από την εγκυμοσύνη και γυναίκες που έτρωγαν υψηλά ποσοστά ζάχαρης, λιπών και κρεάτων.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν πιο υγιεινές τροφές είχαν μέχρι 51% χαμηλότερο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με ανεγκεφαλία, 34% χαμηλότερες κίνδυνο λαγόχειλου, και 26% χαμηλότερο κίνδυνο λυκόστομα σε σύγκριση με τις πιο φτωχές δίαιτες.

mother.gr