Η επίδραση της ύφεσης στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών.

Σε μία εποχή που οι ασθενείς προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδά τους και ενώ ταυτόχρονα οι πλαστικοί χειρουργοί επιχειρούν απεγνωσμένα να αυξήσουν την προσέλευση του κόσμου στα ιατρεία τους, τα οικονομικά κίνητρα της καλύτερης τιμής αποτελούν ιδιαίτερα σήμερα ένα σημαντικό παράγοντα για την απόφαση της αισθητικής χειρουργικής επέμβασης.

Καθώς παρατηρούμε  την παγκόσμια οικονομία να αμφιταλαντεύεται μεταξύ της τελικής κατάρρευσης ή της ανάνηψης της, υπάρχουν και κάποιοι τομείς που αναφέρονται ότι μπορεί να δουλεύουν αποτελεσματικά, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Οι οικονομικές απώλειες από τις μειώσεις των μισθών έχουν επηρεάσει αρκετά τα ιατρεία και ιδιαίτερα αυτά  που είχαν αρκετή κίνηση τα τελευταία χρόνια, οι ασθενείς των οποίων αναζητούν από τους γιατρούς την καλύτερη δυνατή προσφορά για να συνεχίσουν να τα επισκέπτονται. Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη, που ακόμη και αναγνωρισμένοι επιστήμονες μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με τη διατήρηση της λειτουργίας των ιατρείων τους.

Τα καλά νέα όμως έρχονται από την Αμερική, όπου καταγράφηκαν περισσότερες από δεκατρία εκατομμύρια επεμβάσεις την τελευταία χρονιά. Ο αριθμός αυτές είναι κατά 5% μεγαλύτερος από τη χρονιά του 2009. Ποιός όμως ήταν ο πραγματικός λόγος αυτής της αύξησης; Η απάντηση είναι απλή τα άτομα που υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις αναζητούσαν εργασία.

Η κατάσταση της οικονομικής ύφεσης λειτούργησε ως καταλύτης και ενθάρρυνε τον κόσμο να υποβληθεί σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής. Εάν η ομορφιά αποτελεί την υποκειμενική αίσθηση της άποψης κάθε ατόμου, η αισθητική χειρουργική μπορεί να αποκαθιστά τις εμφανείς ατέλειες και αποτελεί σημαντικό επικοινωνιακό πλεονέκτημα στην αγορά της αναζήτησης εργασίας.

Την τελευταία χρονιά περισσότερες γυναίκες και περισσότεροι άνδρες τέντωσαν το δέρμα τους γέμισαν τις ρυτίδες τους και έδιωξαν με αυτό τον τρόπο τα σημάδια γήρανσης από το πρόσωπο τους. Εντωμεταξύ το δημοφιλές μπότοξ αύξησε ακόμη περισσότερο τις εφαρμογές του, καθώς αναφέρθηκαν 11,3 εκατομμύρια εφαρμογές κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Κείμενο: Αντωνιάδης Αθανάσιος , Πλαστικός Χειρουργός