Έχεις μαύρους κύκλους στα μάτια; Πάρε βιταμίνη Κ!

Ίσως ξέρεις ότι η βιταμίνη C βοηθά στο κρυολόγημα. Ξέρεις όμως ότι συμβάλλει και την αντιμετώπιση τους άγχους; Κάθε βιταμίνη έχει και ιδιότητες που δεν φαντάζεσαι. Μάθε ποιες.
Συνεργάστηκε η Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, MBA, SRDΜέχρι τώρα ήξερες ότι η βιταμίνη Ε κάνει καλό στο δέρμα και η βιταμίνη C προλαμβάνει το κρυολόγημα. Μπορούν, όμως, να βοηθήσουν και αλλού.

Βιταμίνη Ε για ενίσχυση της γονιμότητας
H βιταμίνη E, αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα κύτταρα του αίματος και ενισχύει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα και στα δύο φύλα.

Ψευδάργυρος για αποδοτική προπόνηση
Μελέτη που έγινε από το Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας έδειξε ότι ο ψευδάργυρος βοηθά στη σωματική άσκηση.

Μαγνήσιο κατά του μεταβολικού συνδρόμου
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν, το μαγνήσιο μπορεί να σε προστατέψει από το μεταβολικό σύνδρομο. Το συγκεκριμένο σύνδρομο αφορά μία ομάδα συμπτωμάτων (υψηλή πίεση, ανεβασμένα λιπίδια) που αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσεις καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.

Βιταμίνη D για το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο
Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών γιατρών, η διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D μπορεί να σε ανακουφίσει ή και να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου.

Βιταμίνη C για το άγχος
Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν τις φυσικές και τις ψυχολογικές επιδράσεις του άγχους, σύμφωνα με μελέτες.

Βιταμίνη Κ κατά των μαύρων κύκλων
Ανεξάρτητα από τα αίτια που προκαλούν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Βιταμίνη B12 για γερό ανοσοποιητικό
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β προωθούν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και «κρατούν» τη μνήμη δυνατή.

Σίδηρος για την αϋπνία
Τα χαμηλά ποσοστά σιδήρου στον οργανισμό φαίνεται πως είναι, εκτός των άλλων, και η βασική αιτία για την ατονία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία τις περισσότερες φορές οδηγεί σε ανήσυχο ύπνο τη νύχτα.

shape.gr