Πόρτο Τιμόνι: Η «γαλάζια λίμνη» της Κέρκυρας

Πόρτο Τιμόνιι Κέρκυρα

Η Κέρκυρα μπορεί να φημίζεται για την υπέροχη πόλη της, με το έντονο Βενετσιάνικο χρώμα και τα μεγαλοπρεπή κτίρια της, όμως διαθέτει και πολλές πανέμορφες παράλιες. Κάποιες από αυτές είναι διάσημες και προσελκύουν τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Κάποιες άλλες όμως παραμένουν σχετικά άγνωστες και αυτό το οφείλουν στην δυσκολία της πρόσβασης τους. Μία από αυτές είναι και το Πόρτο Τιμόνι, το οποίο αποτελεί μία από της ωραιότερες παραλίες του νησιού, παρθένες, ελάχιστα συζητημένες λόγω του ότι δεν είναι εύκολα επισκέψιμες διά ξηράς.

Πόρτο Τιμόνι

 

Πόρτο Τιμόνι, ή αλλιώς η «γαλάζια λίμνη»

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφιώνα, βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Τα νερά είναι γαλανά και οι δύο παραλίες που δημιουργούνται στους ισάριθμους μικρούς κολπίσκους καλύπτονται από ψηλό λευκό βοτσαλάκι. Πώς θα φτάσει κανείς στις μαγευτικές δίδυμες παραλίες; Θα πρέπει να αφήσει το όχημα του και να περπατήσει για περίπου 20-25 λεπτά. Θα διασχίσει ένα μονοπάτι με υπέροχη θέα, γεμάτο ανθισμένη βλάστηση. Στο τέλος του μονοπατιού απλώνονται οι παραλίες του Πόρτο Τιμόνι.

Η «γαλάζια λίμνη» στους δύο μικρούς κολπίσκους αποτελεί μια μαγευτική διαδρομή, ιδανική για τους φυσιολάτρες και μη, στην μπορούν ανακαλύψουν μία από τις ανεξερεύνητες μαγευτικές πλευρές του νησιού της Κέρκυρας.

Διαβάστε ακόμη:

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ο μικρός παράδεισος της Αθήνας

Σάμος: Οδοιπορικό στους Δρακαίους και την παραλία Βάρσαμο