3+1 τρόποι να αποφύγετε το τσίμπημα κουνουπιού στο σώμα

τσίμπημα κουνουπιού

Το τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να χαλάσει τη διάθεση και να καταστρέψει μια καλοκαιρινή βραδιά. Πέρα από ενοχλητικό, το τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να αφήσει και κόκκινα σημάδια ή σπυράκια στο δέρμα, τα οποία θα προκαλούν φαγούρα και μέσα στη μέρα. Πώς θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τα κουνούπια;

  1. Φορέστε ανοιχτά χρώματα

Τα κουνούπια κοιτούν στον ορίζοντα για αντικείμενα που κάνουν αντίθεση με το φυσικό περιβάλλον. Τα σκούρα ρούχα είναι πόλος έλξης για τα κουνούπια. Επιπλέον, τα σκούρα ρούχα παγιδεύουν τη ζέστη, που εκλύει επίσης τα κουνούπια. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα, για να αποφύγετε αυτά τα μικρά ενοχλητικά έντομα.

τσίμπημα κουνουπιού

  1. Εμπιστευθείτε τα παπούτσια σας

Υπάρχουν ορισμένα σημεία του σώματος που προσελκύουν τα κουνούπια. Ένα από αυτά τυχαίνει να είναι το άρωμα των ποδιών. Αν παρατηρήσετε ποτέ κουνούπια να περιφέρονται κοντά σε χρησιμοποιημένες κάλτσες, αυτός είναι ο λόγος. Επιλέξτε παπούτσια που αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει.

τσίμπημα κουνουπιού

  1. Αποφύγετε την μπύρα

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και η κατανάλωση μόνο μιας μπύρας κάνει το ανθρώπινο σώμα πιο ελκυστικό στα κουνούπια. Οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Μπορεί να μη σας αρέσει η ιδέα να σταματήσετε να καταναλώνετε αυτό το καλοκαιρινό ποτό. Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάστε να πιείτε κόκκινη μπύρα.

τσίμπημα κουνουπιού

  1. Αλλάξτε άρωμα

Όταν τα κουνούπια δεν τρέφονται από το αίμα, τρέφονται από το νέκταρ των λουλουδιών. Το λουλουδάτο ή το βαρύ άρωμα μπορεί να τα ελκύσει. Γι’αυτό το λόγο, αποφύγετε τα πολύ βαριά αρώματα. Αν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι χωρίς άρωμα, προτιμήστε κάτι πιο ελαφρύ, όπως ένα body mist.

τσίμπημα κουνουπιού

  1. Προσέξτε τις ώρες που βγαίνετε έξω

Τα κουνούπια είναι περισσότερο δραστήρια κατά την ανατολή και τη δύση του ήλιου, ίσως εξαιτίας και της αλλαγής του αέρα. Αν είναι εφικτό, αποφύγετε τους εξωτερικούς χώρους για εκείνο το χρονικό διάστημα.

  1. Εφαρμόστε με τη σωστή σειρά τα προϊόντα

Το ξέρατε ότι υπάρχει σωστή σειρά στον τρόπο που θα εφαρμόσετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε; Όσο σημαντικό είναι να αποφύγετε το τσίμπημα από τα κουνούπια, τόσο σημαντικό είναι να αποφύγετε και το κάψιμο από τον ήλιο. Ωστόσο, η σειρά που θα εφαρμόσετε τα προϊόντα είναι σημαντική. Εφαρμόστε πρώτα το αντιηλιακό κι έπειτα το απωθητικό κουνουπιών για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Μωρά και κουνούπια: 4+1 τρόποι προστασίας

Μαύρα στίγματα στο πρόσωπο: 3+1 φυσικοί τρόποι απαλλαγής