Οι κράμπες στην εγκυμοσύνη…

Οι περισσότερες εγκυμονούσες στο δεύτερο αλλά και στο τρίτο τρίμηνο της κύησης τους παθαίνετε κράμπες.
Αισθάνεστε ένα τράβηγμα στο πόδι σας, στα δάχτυλα των ποδιών σας, ή στο πίσω μέρος του μηρού και της κνήμης σας, το οποίο σας πονάει αρκετά. Ο λόγος για το οποίο συμβαίνει αυτό, είναι γιατί έχετε χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα σας. Μπορεί ποτέ στη ζωή σας να μην είχατε έλλειψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως το έμβρυο απορροφά ποσότητες ασβεστίου από εσάς.
Γι αυτό το λόγο προτιμάτε τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο όπως είναι τα γαλακτοκομικά είδη, γάλα, γιαούρτι, τυρί ,. Επίσης να ξέρετε ότι ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας προτείνει να πάρετε κάποιασυμπληρώματα διατροφής, προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας .
Κάποιες μικρές συμβουλές για να ανακουφιστείτε όταν σας πιάσει κράμπα είναι να τεντώσετε το πόδι σας και να κάνετε έντονο μασάζ εκεί που πονάτε, έτσι ώστε να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Αν σας πιάσει όταν είστε όρθιες ρίξτε το βάρος του σώματός σας από την πλευρά που πονάτε.
Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο επώδυνες και συχνές κι αν είναι οι κράμπες δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για εσάς ή το μωράκι σας. Είναι απλά ένα από τα ελάχιστα ενοχλήματα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης που τα περνούν σχεδόν όλες όσες είναι στην ίδια κατάσταση με εσάς.