Στήθος & αισθητικές επεμβάσεις

μαστό αισθητικές επεμβάσεις

Οι αισθητικές επεμβάσεις που αφορούν το μαστό είναι συνήθεις και ασφαλείς και αποτελούν πλέον μεγάλο ποσοστό των συνολικών επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής.

Συνεπώς η αύξηση των μαστών, η μείωση μαστών και η ανόρθωση μόνη της ή σε συνδυασμό με μείωση παρέχουν ικανοποιητικότατα αποτελέσματα με ασφάλεια και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία για την ασθενή.

Η φύση όμως δίνει στους μαστούς μεγάλη ποικιλομορφία και αυτή πολλές φορές ξεφεύγει ή είναι ακραία ως προς τα πρότυπα της εποχής. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αποτελούν πρόκληση για τον πλαστικό χειρουργό.

Αυτές ανήκουν αναλυτικότερα στις κατωτέρω κατηγορίες:

1)     ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

Μαστοί με μικρή βάση κρεμάμενοι προς τα κάτω και πολύ μεγάλη θηλή. Αντιμετωπίζονται με περιθηλαία μείωση. Όταν είναι απαραίτητο τοποθετείται και ένθεμα σιλικόνης.

2)     ΑΝΙΣΟΜΑΣΤΙΑ

α) απλή ανισομαστία με φυσιολογικό τον μεγάλο μαστό. Αντιμετωπίζεται με ένθεμα σιλικόνης στον μικρό μαστό ή χρήση υαλουρονικού οξέως όταν η διαφορά είναι μικρή.

β) σύνθετη ανισομαστία με μεγάλο και πτωτικό τον ένα μαστό. Τοποθετείται ένθεμα σιλικόνης στον μικρό μαστό και σμίκρυνση -ανόρθωση στον μεγάλο μαστό.

μαστό αισθητικές επεμβάσεις

3)     ΠΤΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ

α) Σε μικρού βαθμού πτώση γίνεται τοποθέτηση αιλικόνης και περιθηλαία ανόρθωση.

β) Σε μεγάλου βαθμού πτώση γίνεται τοποθέτηση σιλικόνης και ανόρθωση με τομή τύπου άγκυρας

4)     ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΣΤΙΑ

Πρόκληση για την πλαστική χειρουργική αποτελεί η μείωση και ταυτόχρονη ανόρθωση γιγαντιαίων μαστών όπου η θέση της πτωτικής θηλής από την κανονική της θέση είναι μεγαλύτερη των 15cm οπότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέκρωσης της θηλής. Τότε η ασθενής θα πρέπει να συμβιβαστεί ή με χαμηλότερη θέση της νέας θηλής ή με ελεύθερο μόσχευμα της θηλής με συνέπεια την απώλεια της αισθητικότητάς της.

Όλα τα ανωτέρω εκτελούνται σε οργανωμένο χειρουργείο με πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο και γενική αναισθησία και απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο μιας ή δύο ημερών. Εξαιρείται η τοποθέτηση υαλουρονικού οξέως που γίνεται μεν σε αποστειρωμένο χειρουργείο αλλά απαιτείται μόνο τοπική αναισθησία.

Με τις ανωτέρω μεθόδους προσφέρεται στην ασθενή η δυνατότητα να έχει ένα αρμονικό και όμορφο στήθος.

Κείμενο: Εύα Τσάκου, Πλαστικός Χειρουργός

Διαβάστε ακόμη: Χημικά Peel για αναζωογόνηση του δέρματος

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.