Όμορφα χέρια…. με τον πιο ασφαλή τρόπο

δυσμορφία βραχίονες

Απαλλαγείτε από τα… πλούσια μπράτσα με τον πιο ασφαλή τρόπο, νιώστε ανανεωμένη και ελεύθερη να φορέσετε ό,τι σας αρέσει.

Οι βραχίονες είναι περιοχές του σώματος που τις περισσότερες φορές μένουν ακάλυπτες, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες. Σε πολλές γυναίκες όμως, λόγω απότομης απώλειας βάρους ή συγκεκριμένου σωματότυπου ή και λόγω ηλικίας, το δέρμα στους βραχίονες χαλαρώνει με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσμορφία (κρεμάμενοι βραχίονες). Η δυσμορφία αυτή μπορεί να συνοδεύεται με εναπόθεση λιπώδους ιστού στην οπίσθια επιφάνεια του βραχίονα, που επιτείνει την κατάσταση. Η ασθενής δεν μπορεί να ντυθεί όπως θα ήθελε και να εκθέσει τα χέρια της.

Η χειρουργική αποκατάσταση αυτής της δυσμορφίας μπορεί να επιτευχθεί με την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής, η οποία είναι αρκετά απλή. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία, όταν το πρόβλημα αφορά μόνο την αφαίρεση τμήματος δέρματος. Σε περίπτωση που πρέπει να πραγματοποιηθεί και σύγχρονη λιποαναρρόφηση, φρόνιμο είναι να δοθεί γενική αναισθησία. Η τομή διενεργείται στην έσω οπίσθια επιφάνεια του βραχίονα και καθίσταται αόρατη με την πάροδο των ετών και τη σύγχρονη χρήση αναπλαστικών κρεμών.

βραχιονοπλαστική

Πόσο διαρκεί μια επέμβαση; 

Η συνολική διάρκεια της επέμβασης υπολογίζεται από 2 έως 3 ώρες και η ασθενής μπορεί να μεταβεί στο σπίτι της ύστερα από μερικές ώρες ή και αμέσως, αν χορηγηθεί τοπική αναισθησία. Υποχρέωση της ασθενούς είναι η χρήση ελαστικών επιδέσμων για τουλάχιστον ένα μήνα και, φυσικά, η σωστή τήρηση των οδηγιών του γιατρού, ειδικά τις πρώτες 15 μέρες μετά την επέμβαση.

Κείμενο: Κυριάκος Kαπαγερίδης, Πλαστικός Χειρουργός,
Διευθυντής Πλαστικήs Χειρουργικής Κλινικής στο
424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,
Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών