Η λιπο- αναρρόφηση κάνει καλό στην υγεία

λιποαναρρόφηση υγεία

Μία νέα μελέτη που αφορά την αισθητική επέμβαση της λιποαναρρόφησης αναφέρει σημαντικά οφέλη για τη συνολική υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτότυπη αυτή εργασία, που παρουσιάστηκε στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικάνικης εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών, αποκαλύπτει ότι τα άτομα που έχουν κάνει λιποαναρρόφηση εμφανίζουν σημαντική μείωση του αριθμού των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα

Όπως αναφέρει ο συντάκτης , Δρ. Eric Swanson, η μόνιμη απομάκρυνση των λιποκυττάρων από το σώμα  322 ασθενών μείωσε δραματικά τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα. Οι μετρήσεις αυτές έγιναν μετά από επεμβάσεις λιποαναρρόφησης ή λιποαναρρόφησης σε συνδυασμό με κοιλιοπλαστική, με την πλειοψηφία των ασθενών (71%) να υποβάλεται  αποκλειστικά σε λιποαναρρόφηση. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές μετρήσεις, οι ασθενείς που παρουσίασαν αυξημένο αριθμό τριγλυκεριδίων στην προεγχειρητική εκτίμηση κατέγραψαν μείωση 43%, κατά μέσο όρο των επιπέδων των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα. Αυτή η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη μείωσή που επιτυγχάνεται με φαρμακευτική αγωγή από το στόμα. Τα αποτελέσματατα ήταν παρόμοια στους άνδρες και στις γυναίκες.

λιποαναρρόφηση υγεία

Τα ευρήματα της έρευνας θα οδηγήσουν πολλούς από εμάς να επιζητήσουν τη θεραπεία της λιποαναρρόφησης, για το συνδυασμό της βελτίωσης της βελτίωσης της φιγούρας του σώματός μας και του οργανισμού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αθανάσιος Αντωνιάδης, Πλαστικός Χειρουργός