Η κοιλιά των ονείρων σας και πως να την αποκτήσετε

κοιλιοπλαστική

Η εγκυμοσύνη και οι αυξομειώσεις βάρους είναι οι κυριότερες αιτίες για τη χαλάρωση στη κοιλιά. Πολλές φορές είναι τόσο έντονη που ούτε η σκληρή γυμναστική βοηθά για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ την οριστική λύση έρχεται να δώσει η κοιλιοπλαστική.

Πραγματική βελτίωση και με μεγαλύτερη διάρκεια μπορούμε να πετύχουμε μόνο με τη κοιλιοπλαστική που πλέον συνηθίζεται να συνοδεύεται και από λιποαναρρόφηση. Οι υποψήφιοι είναι υγιείς άνθρωποι που έχουν περίσσεια δέρματος και λίπους στη περιοχή της κοιλιάς, καθώς και άνθρωποι με χαλάρωση και τοπική συγκέντρωση λίπους στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς που δεν διορθώνεται ούτε με διατροφή ούτε με γυμναστική.

Γυναίκες μετά από πολλές εγκυμοσύνες, γυναίκες και άντρες μετά από μεγάλη απώλεια βάρους έχουν περίσσεια δέρματος και είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής.

Η ηλικία των υποψηφίων δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας καθώς και προχωρημένες ηλικίες μπορούν να κάνουν αυτή την επέμβαση.

Συνοδά προβλήματα υγείας όπως διαβήτης, αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα αυξάνουν τη νοσηρότητα της επέμβασης δεν είναι όμως ανασταλτικοί παράγοντες.

κοιλιοπλαστική

Χιλιάδες τέτοιες επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο με επιτυχία.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός θα συμβάλλει τα μέγιστα για ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται στην ειδική εκπαίδευση που μόνο οι Πλαστικοί Χειρουργοί έχουν. Ωστόσο υπάρχουν επιπλοκές που μπορούν να συμβούν, είναι όμως αντιμετωπίσιμες. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις θα υπάρχει μία ουλή (στο επίπεδο του εφηβαίου) η οποία κρύβεται από το εσώρουχο ή το μαγιώ.

 

Ο προγραμματισμός της επέμβασης

Γίνεται μετά από συνάντηση με το Πλαστικό Χειρουργό και μετά από τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού. Αν υπάρχει τοπική συγκέντρωση λίπους κάτω από τον ομφαλό μπορεί να περιοριστείτε σε μια πιο απλή επέμβαση γνωστή ως mini κοιλιοπλαστική με ή χωρίς λιποαναρρόφηση ή και μόνο σε λιποαναρρόφηση.

Με τη κοιλιοπλαστική ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να  φέρει τους ορθούς κοιλιακούς μύες στη θέση τους μιας και σίγουρα έχουν απομακρυνθεί λόγω της διάτασης της κοιλιάς, κατά την εγκυμοσύνη στις γυναίκες ή τη χαλάρωση στους άντρες. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει γιατί βλέπουμε μια πιο σφιχτή και πιο επίπεδη κοιλιά, που μάλλον είχαμε ξεχάσει.

 

Η επέμβαση

Γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία, σε οργανωμένη κλινική, διαρκεί περίπου 2-3 ώρες και επιβάλλεται να μείνετε για ένα τουλάχιστον βράδυ στη κλινική. Τις πρώτες μέρες θα νιώθετε λίγο άβολα, υπάρχει ήπιος πόνος που αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού μας, βαδίζουμε γρήγορα και επιστρέφουμε στην εργασία μας σε 5-10 ημέρες περίπου ανάλογα το είδος της επέμβασης.

 

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη διάρκεια το έχουμε με τη κοιλιοπλαστική, με ή χωρίς λιποαναρρόφηση κάτι που θα αποφασίσετε και θα σχεδιάσετε μαζί με το Πλαστικό Χειρουργό της επιλογής σας. 

 

Κείμενο: Δημήτριος Εμμ. Μιχελάκης, M.D. Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, Ενηλίκων & Παίδων.
http://michelakis.gr/