DYNAMIC LIFT: Λάμψη & Ανανέωση

Face Themage

Γιατί να μείνει κανείς μόνο στην όμορφη όψη που δίνει η ξεγνοιασιά των διακοπών και το μαύρισμα; Ο Πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Σάνδρης μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στις θεραπείες Αισθητικής Ιατρικής, που θα μας δώσουν μια πιο λαμπερή και ανανεωμένη εμφάνιση για αυτό το καλοκαίρι.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες, που εφαρμόζονται ανώδυνα και χωρίς ερεθισμούς, πετυχαίνουν σημαντική βελτίωση σε πρόσωπο και σώμα, δίνοντας μας κάτι από τη λάμψη των αστέρων του Hollywood. Το μυστικό βρίσκεται στις ραδιοσυχνότητες (RF) οι οποίες δρουν σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος απ’ ότι τα απλά Laser αλλά χωρίς να προκαλούν ερεθισμό. Το πλέον εξελιγμένο σύστημα RF, το Thermage δρά εκλεκτικά στο κολλαγόνο του δέρματος προκαλώντας σύσφιξη στις ίνες του ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την ανάπλασή του, χαρίζοντας αναδόμηση στο δέρμα. Η σύσφιγξη είναι εντυπωσιακή, ειδικά με τη χρησιμοποίηση της νέας μεθοδου Dynamic Lift. Αυτή χρησιμοποιείται τόσο στο πρόσωπο όσο και σώμα. Η διαδικασία δεν δημιουργεί δυσφορία στην ασθενή και το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί πάνω από δυόμισι χρόνια.

Το Face Thermage βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου, τον λαιμό, τα ζυγωματικά και το μέτωπο, ενώ το Eyes Thermage μειώνει τη χαλάρωση στα άνω βλέφαρα και τις σακούλες.

Όσο για το Body Thermage που εφαρμόζεται με τη νέα τεχνική Dynamic Lift και στο σώμα: Συσφίγγει τους προσαγωγούς, ανορθώνει και δίνει όμορφο σχήμα στους γλουτούς, ενώ κάνει πιο σφιχτή την κοιλιά και τα μπράτσα.

Με συνδυασμό της μεθόδου με το BIOLASER, αποκτούμε λείο και λαμπερό δέρμα σαν να έχουμε κάνει το καλύτερο μακιγιάζ – με τη διαφορά ότι είναι ίδιο μας το δέρμα, πιο λαμπερό και σφικτό!

Πώς γίνεται η θεραπεία και πως οι ραδιοσυχνότητες επιτυγχάνουν ενεργοποίηση για την παραγωγή κολλαγόνου και σύσφιξη.

Η θεραπεία δεν απαιτεί τοπική αναισθησία ή αναισθητική κρέμα. Προηγείται ντεμακιγιάζ, καθαρισμός του δέρματος και η ίδια η εφαρμογή διαρκεί 35-45 λεπτά για πρόσωπο-λαιμό. Χρησιμοποιούμε πρωτόκολλο 2 συνεδριών, μίας «βασικής» και ενός ρετούς, σε 20 ημέρες. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται ήδη απο την πρώτη συνεδρία και ένα 25-30% περαιτέρω βελτίωσης φαίνεται μετά την ολοκλήρωση του ρετούς. Η ανάπλαση συνεχίζεται τους επόμενους 3-4 μήνες και διαρκεί 2.5 – 3 χρόνια. Μετά από έρευνα 15 ετών, κατάληξαν σε μία συχνότητα 6 ΜHz RF που απορροφάται αποκλειστικά απο το κολλαγόνο, χωρίς να ερεθίζει τους γύρω ιστούς, ενώ έχει δυνατότητα διείσδυσης στο κατάλληλο βάθος. Το κολλαγόνο είναι ένα μεγάλο πρωτεϊνικό μόριο που έχει μια ιδιότητα, να «συρρικνώνεται» κατά 20-30% στους 52-61 βαθμούς Κελσίου. Οι ραδιοσυχνότητες επιτυγχάνουν θερμοκρασίες 50-55 βαθμών σε βάθος 2-4 χιλιοστών μέσα στο δέρμα, ενώ επιφανειακή ψύξη στην κεφαλή του THEMAGE έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε ερεθισμό ή πόνο στην επιδερμίδα. Η συχνότητα μετετράπη σε 6.8 Μz στο σύστημα ΝΧΤ απο το τέλος του 2008, με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερη ενόχληση σε σχέση με πριν.

Face Themage

Τι περιλαμβάνει η νέα μέθοδος Dynamic Lift.

Είναι ειδικός τρόπος εφαρμογής, με κατάλληλη χρήση της κεφαλής του συστήματος THERMAGE για περισσότερο “LIFT EFFECT” στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Ο βοηθός του Ιατρού έχει επίσης σε ειδική θέση το δέρμα, στην περιοχή εφαρμογής, για πιο σφιχτό «οβάλ» του προσώπου, πιο τονισμένα ζυγωματικά και πολύ φρέσκια όψη στα βλέφαρα, με λιγότερο «καπάκι» ή «σακκούλες» και απαλότερους «κύκλους», όταν υπάρχουν.

Διάρκεια συνεδρίας, αριθμός συνεδριών, απόσταση μεταξύ συνεδριών και χρόνος που χρειάζεται για να φανεί πλήρως το αποτέλεσμα:

Η πρώτη 35-45 λεπτά, η δεύτερη 20 λεπτά. Τα αποτελέσματα φαίνονται κατά 15-25% μετά την πρώτη συνεδρία, ένα άλλο 20-30% μετά το πέρας της δεύτερης και ολοκληρώνονται σε 3-4 μήνες.

Πόνος ή κίνδυνοι επιπλοκών.

Νιώθουμε μόνο λίγη ήπια «ζέστη» εναλλασόμενη με κρύο, απο την ψύξη της κεφαλής. Δεν έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές στην εμπειρία μας των πέντε ετών εφαρμογής Thermage.

Tο Body Thermage που εφαρμόζεται με τη νέα τεχνική Dynamic Lift και στο σώμα:

Ανορθώνει τους έσω μηρούς και δίνει όμορφο σχήμα στους γλουτούς, ενώ κάνει πιο σφιχτή την κοιλιά και τα μπράτσα.

Kείμενο: Σάνδρης Παναγιώτης, Πλαστικός Χειρουργός,
Επιστ/κός Διευθυντής LASERMED,
e-mail: sandris@lasermedcenter.gr www. sandris.gr