Τι είναι το MACS Facelift;

κείμενο: Ροδοπούλου Βίλλυ, Πλαστικός Χειρουργός  / web. www.rodopoulou.gr
Η παγκόσμια τάση στην αισθητική χειρουργική είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με τις όσο το δυνατόν μικρότερες τομές και τον μικρότερο χρόνο ανάρρωσης.

 

Το M.A.C.S. Facelift είναι μια τεχνική ρυτιδοπλαστικής που σέβεται τις πιο πάνω αρχές. M.A.C.S. σημαίνει Minimal Access Cranial Suspention ρυτιδοπλαστική, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, ρυτιδοπλαστική με μικρές τομές και κρανιακή ανάρτηση. Είναι μια χειρουργική τεχνική που γίνεται υπό Γενική Αναισθησία ή με Τοπική Αναισθησία και Μέθη. Οι τομές είναι κατά μήκος της φαβορίτας μέσα από το  αυτί και από καθόλου έως και 3 -4 cm πίσω από το αυτί. Το μήκος της τομής πίσω από το αυτί εξαρτάται κατά το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στον λαιμό. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άντρες και γυναίκες που εμφανίζουν  χαλάρωση στο δέρμα του προσώπου, στην περιοχή της κάτω γνάθου (jowl) και στον λαιμό. Εάν και δέν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για το πότε πρέπει να γίνεται το Μ.Α.C.S Facelift, θα το συνιστούσαμε από τα 40 και πάνω.

 

Αναμενόμενα αποτελεσματα Facelift – Ρυτιδοπλαστικής
Με το Μ.Α.C.S Facelift διορθώνουμε και το πρόσωπο και το λαιμό. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου οφείλεται στο ότι η ανάρτηση του προσώπου αφορά όχι μόνο το δέρμα αλλά και τον εσωτερικό ιστό του προσώπου. Ο εσωτερικός ιστός  του προσώπου αναρτάται  με ράμματα και καθηλώνεται λίγο πιο πάνω από το ζυγωματικό οστό (γι’ αυτό και κρανιακή ανάρτηση). Η διπλή αυτή ανάρτηση του προσώπου πετυχαίνει  μακροβιότερο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα κρατάει από 5 έως και 10 χρόνια, αλλά αυτό εξαρτάται και  από πολλούς άλλους παράγοντες όπως ηλικία του πρώτου facelift, οι γονιδιακές μας καταβολές, κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο. Tο χειρουργείο διαρκεί από 1 ½  – 2 ½  ώρες και ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του την ίδια μέρα. Οι μώλωπες εάν υπάρχουν είναι ελάχιστοι. Ο ασθενής μπορεί  την επόμενη μέρα να βγει για περίπατο. Ο πόνος είναι ελάχιστος ή καθόλου, ο ασθενής απλώς αισθάνεται ένα τράβηγμα στο πρόσωπο.

 

Επιπλοκές επέμβασης
Οι κίνδυνοι από την επέμβαση είναι: – το αιμάτωμα, (2) η φλεγμονή, (3) πάρεση του προσωπικού νεύρου, (3) εν τω βάθει θρόμβωση. Να σημειωθεί ότι οι επιπλοκές  συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια, ειδικά με την τεχνική του  M.A.C.S Facelift.
Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.