ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Αφαίρεση σπίλων με λέιζερ: 4+1 παράγοντες επιλογής της

Αφαίρεση σπίλων με λείζερ: Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τη μέθοδο θεραπείας; Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν στο δέρμα τους σπίλους ανά περιόδους. Ενώ συνήθως δεν αποτελούν απειλή, πολλοί ανησυχούν για αυτούς, ιδιαίτερα για τους σπίλους του προσώπου. Ενώ υπάρχουν πολλοί μέθοδοι θεραπείας, δεν είναι όλες οι μέθοδοι κατάλληλες για όλες τις περιπτώσεις. Είτε συντρέχουν λόγοι budget, είτε αποτελεσματικότητας, ορισμένες μόνο μέθοδοι θεραπείας μπορεί να είναι κατάλληλοι για εσάς. Παρακάτω, θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους η αφαίρεση σπίλων με λέιζερ μπορεί να είναι η κατάλληλη για εσάς.

  1. Δεν υπάρχει κίνδυνος καρκίνου

Αν ο γιατρός σας έχει ξεκαθαρίσει ότι ο σπίλος σας δεν είναι επικίνδυνος, η αφαίρεση με λέιζερ ίσως είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Η αφαίρεση σπίλων με λέιζερ πραγματοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους.

  1. Οι σπίλοι δεν εισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα

Όταν ένας σπίλος εισδύει βαθιά στην επιδερμίδα, η αφαίρεση με λέιζερ δεν είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Αυτό αποτελεί και μια ένδειξη για έναν σπίλο που μπορεί να εξελιχθεί σε μελάνωμα. Σε αυτή την περίπτωση η χειρουργική αφαίρεση αποτελεί έναν μονόδρομο.

Αν ο σπίλος σας είναι πιο επίπεδος και μικρός, ή βρίσκεται πάνω από την επιδερμίδα, αφαιρείται εύκολα με λέιζερ. Ο γιατρός σας θα μπορέσει να καθορίσει πόσο βαθιά εισδύει ο σπίλος στην επιδερμίδα σας.

  1. Μείωση παρακολούθησης τους

Ακόμη κι αν οι σπίλοι σας δεν είναι επικίνδυνοι, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν στο μέλλον. Η τακτική παρακολούθηση των σπίλων είναι σημαντική. Όσοι αυξάνονται στο μέγεθος ή αλλάζουν σχήμα αποτελούν ένδειξη καρκίνου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να απαλλαγείτε από αυτούς, η αφαίρεση των σπίλων με λέιζερ ίσως είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

  1. Επιθυμείτε την αφαίρεση περισσότερων από έναν σπίλων

Καθώς η αφαίρεση σπίλων με λέιζερ είναι πιο γρήγορη ως διαδικασία, είναι ιδανική για τις περιπτώσεις αφαίρεσης περισσότερων από έναν σπίλων. Το λέιζερ, αφαιρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τους σπίλους έναν προς έναν. Επιπλέον, είναι μια λιγότερο επίπονη διαδικασία, και πιο ανεκτική για τους ασθενείς. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Οι μεγαλύτεροι σπίλοι, σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να αφαιρεθούν πλήρως. Ακόμη, ο αριθμός των σπίλων προς αφαίρεση αυξάνει το χρονικό διάστημα μιας συνεδρίας.

  1. Μηδενική πιθανότητα εμφάνισης ουλής

Σε σχέση με άλλες μεθόδους, η αφαίρεση σπίλων με λέιζερ έχει μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης ουλής. Το λέιζερ διασπά τον χρωματισμό του σπίλου, χωρίς την πρόκληση βλάβης στην επιδερμίδα. Με απλά λόγια, δεν περιλαμβάνονται τομές. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν αφήνει κάποιο σημάδι εμφάνισης σπίλου. Έτσι, η θεραπεία είναι ιδανική για την αφαίρεση σπίλου στο πρόσωπο.

Διαβάστε ακόμη:

Σπίλοι δέρματος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αφαίρεση τους

Σχιστία χείλους: Τι είναι και τρόποι αντιμετώπισης

 

 

Κωνσταντίνα Παπαθανασίου

Recent Posts

Dermapen: Το μαγικό στυλό!

Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ που είναι μια προσωρινή λύση και απαιτεί συχνές επαναλήψεις,…

9 μήνες ago

Θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Για ποιους είναι κατάλληλη;

Θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Για ποιούς είναι κατάλληλη; Παρατηρείτε απώλεια όγκου στο πρόσωπο σας…

2 έτη ago

Γέμισμα ουλών με υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Γέμισμα ουλών με υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματική είναι ως θεραπεία; Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό…

2 έτη ago

Χαλάρωση μηρών: Θεραπεία ανόρθωσης

Η χαλάρωση της επιδερμίδας των μηρών έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους είναι ένα τελείως φυσικό…

2 έτη ago

Κοιλιοπλαστική με νήματα: Πώς λειτουργεί;

Η κοιλιοπλαστική με νήματα αποτελεί μια μη χειρουργική θεραπεία για την ανόρθωση, ή/και τη σύσφιξη…

2 έτη ago

Πλαστική χειρουργική κόλπου: Αντιμετώπιση χαλάρωσης από τοκετό

Μπορεί η πλαστική χειρουργική κόλπου να αντιμετωπίσει ζητήματα που προκύπτουν έπειτα από τον τοκετό; Ο…

2 έτη ago