FITNESS

Ποδήλατο θαλάσσης: Γυμναστική και διασκέδαση

Το ποδήλατο θαλάσσης πιθανόν να το έχετε συνδυάσει με τις διακοπές, ή με το καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα με την παρέα. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα ευχάριστο θαλάσσιο σπορ, το ποδήλατο θαλάσσης έχει πολλά οφέλη για το σώμα και τον οργανισμό, ενώ αποτελεί ένα πολύ καλό είδος άσκησης. Ποια είναι τα οφέλη του;

  1. Καίει λίπος σε σύντομο χρονικό διάστημα

Πολλοί θα συμφωνήσουν πως η γυμναστική στη θάλασσα είναι πιο δύσκολη από αυτή του εδάφους, εξαιτίας της αντίστασης. Το ποδήλατο στη θάλασσα προσαρμόζεται στις συνθήκες που έχει το νερό. Ενσωματώνει ασκήσεις υψηλών αντιστάσεων, χρησιμοποιώντας την αντίσταση του νερού. Έτσι, αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται γρήγορα και καίγεται περισσότερο λίπος από ότι στο έδαφος.

  1. Φιλικό για τις αρθρώσεις

Όπως και το στατικό ποδήλατο, έτσι και το ποδήλατο θαλάσσης είναι φιλικό για τις αρθρώσεις. Μάλιστα, το ποδήλατο θαλάσσης μπορεί να φανεί πιο εύκολο σε αυτούς που έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις σε σχέση με το ποδήλατο εδάφους. Επιπλέον, το νερό βοηθά στην καλή φυσική κατάσταση όλου του οργανισμού.

  1. Θεραπεία με το νερό

Όταν κάνετε ποδηλασία στο νερό, η κίνηση των pedal, σε συνδυασμό με την αντίσταση του νερού δρα σαν μασάζ. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του υγρού του λεμφικού συστήματος. Η αύξηση της κυκλοφορίας του υγρού του λεμφικού συστήματος μπορεί να ανακουφίσει από τις τοξίνες. Η απαλλαγή από τις τοξίνες ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειας και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

 

  1. Βελτιώνεται η ισορροπία

Η ισορροπία είναι η ικανότητα του σώματος να παραμένει στητό και σταθερό. Αν ένας ασκούμενος κάνει ποδήλατο θαλάσσης, το νερό πιέζει το σώμα. Επομένως, προσπαθεί να παραμείνει σταθερός. Όσο συμβαίνει αυτό, το νευρικό σύστημα ενεργοποιεί τον κορμό με τη σύσφιξη των μυών γύρω από των κορμό, δυναμώνοντας τον. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε κάψει αρκετές θερμίδες και θα αρχίσετε να αποκτάτε έναν δυνατό κορμό που θα σας χαρίσει ισορροπία.

  1. Δυναμώνουν οι μύες

Μπορεί να αποτελεί ένα είδος άσκησης φιλικό προς τις αρθρώσεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποτελεί ένα χαλαρό είδος άσκησης. Με τη γυμναστική στο νερό οι μύες αναγκάζονται να δουλέψουν πιο σκληρά και να κάψουν περισσότερο λίπος. Αυτό σημαίνει πως σφίγγουν και δυναμώνουν πιο γρήγορα. Το ποδήλατο θαλάσσης είναι ιδανικό για την γρήγορη τόνωση και σύσφιξη των μυών.

Διαβάστε ακόμη:

Αναερόβια άσκηση: Ποια είναι τα οφέλη της;

Κολύμπι: Τι προσφέρει στον οργανισμό

 

Ανδρέας Κωνσταντινίδης

Recent Posts

Dermapen: Το μαγικό στυλό!

Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ που είναι μια προσωρινή λύση και απαιτεί συχνές επαναλήψεις,…

10 μήνες ago

Θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Για ποιους είναι κατάλληλη;

Θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Για ποιούς είναι κατάλληλη; Παρατηρείτε απώλεια όγκου στο πρόσωπο σας…

2 έτη ago

Γέμισμα ουλών με υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Γέμισμα ουλών με υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματική είναι ως θεραπεία; Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό…

2 έτη ago

Χαλάρωση μηρών: Θεραπεία ανόρθωσης

Η χαλάρωση της επιδερμίδας των μηρών έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους είναι ένα τελείως φυσικό…

2 έτη ago

Κοιλιοπλαστική με νήματα: Πώς λειτουργεί;

Η κοιλιοπλαστική με νήματα αποτελεί μια μη χειρουργική θεραπεία για την ανόρθωση, ή/και τη σύσφιξη…

2 έτη ago

Πλαστική χειρουργική κόλπου: Αντιμετώπιση χαλάρωσης από τοκετό

Μπορεί η πλαστική χειρουργική κόλπου να αντιμετωπίσει ζητήματα που προκύπτουν έπειτα από τον τοκετό; Ο…

2 έτη ago