Ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο: Tips για να είναι άνετο

ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο

Το ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο είναι ίσως από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για ένα ταξίδι. Σε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ταλαιπωρήσετε άλλους επιβάτες. Ωστόσο, το ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο δεν είναι πάντοτε εύκολο. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά tips για να μπορέσετε να αποφύγετε πιθανά ευτράπελα, και να απολαύσετε όλοι μαζί τη διαδρομή.

  1. Πακετάρετε αρκετά πράγματα μαζί σας

Πάρτε μαζί σας σνακ, ροφήματα και παιχνίδια που μπορείτε να έχετε στο αυτοκίνητο, καθώς και παιδική μουσική και βιβλία σε περίπτωση που υπάρχει χώρος. Τι παιχνίδια μπορείτε να παίξετε στο αυτοκίνητο προκειμένου να το κρατήσετε απασχολημένο, αλλά και να παρατηρήσει τα τοπία γύρω του; Με ποια από τα παιχνίδια του θα μπορέσει να περάσει χρόνο στο αυτοκίνητο; Να εμφανίζετε τα παιχνίδια και τα σνακ σε διάφορα χρονικά διαστήματα του ταξιδιού σας, κι όχι όλα μαζί με την πρώτη.

ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο πράγματα

  1. Διασπάστε το ταξίδι

Σε περίπτωση που πραγματοποιείται ένα ταξίδι μεγάλης απόστασης, φροντίστε να διασπάσετε τη διαδρομή. Να είστε προετοιμασμένοι σχετικά με την συχνότητα που μπορεί να χρειάζεται το μωρό σας να κάνει κάποια στάση για ξεκούραση. Όταν κάνετε στάση ενθαρρύνετε το να τεντώσει τα χέρια του και να απελευθερώσει την ενέργεια που θα έχει με κάποια μπάλα, σε περίπτωση που σταματήσετε σε ασφαλή τοποθεσία. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο με το μωρό σας μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό. Οι συχνές στάσεις θα το ανακουφίσουν.

  1. Αποφύγετε τις ώρες αιχμής

Αν και είναι κάτι που ίσως γνωρίζουν οι περισσότεροι, αξίζει να το θυμάστε. Η κίνηση στους δρόμους είναι μεγαλύτερη σε ορισμένες στιγμές της ημέρας. Αναζητήστε ποιες είναι αυτές οι ώρες αιχμής κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας, προκειμένου να διατηρήσετε το ταξίδι σας όσο πιο σύντομο γίνεται.

Μια ακόμη συμβουλή είναι να ενθαρρύνετε τον ύπνο του μωρού σας. Ξεκινήστε το ταξίδι σας αρκετά νωρίς ή πολύ αργά, έτσι ώστε το μωρό σας να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ο οδηγός να είναι ξεκούραστος.

Διαβάστε ακόμη:

Ταξίδι με μωρό: Τι να πακετάρετε μαζί σας

Χρώματα: 2+1 δραστηριότητες εκμάθησης για τα μωρά