Microfractional Laser Mosaic: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ομορφιάς

Microfractional Laser Mosaic

Τα τελευταία χρόνια, η κλασματική τεχνολογία (fractional) των λέιζερ έχει μπει δυναμικά στις θεραπείες της αντιγήρανσης και κυρίως της ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος. Η κλασματική τεχνολογία είναι λιγότερη επιθετική για το δέρμα, αφήνοντας ανέπαφους ιστούς, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας και ελαχιστοποιώντας τις οποιεσδήποτε παρενέργειες. Ο λόγος για την τεχνική Microfractional Laser Mosaic, της εταιρίας Lutronic Corporation, που ξεκίνησε στην Αμερική πριν 5 χρόνια και αντιμετωπίζει, όχι μόνο τις ρυτίδες, αλλά και τις ουλές (ακμής-χειρουργικές-εγκαυμάτων), τις ραγάδες, τις δυσχρωμίες και τη μείωση των διευρυμένων πόρων.

Microfractional Laser Mosaic

To Laser Mosaic λειτουργεί με την πατενταρισμένη τεχνολογία “Chaos Scanning” που διανέμει, επιλεκτικά, μικροσκοπικές ακτίνες (micro beams) λέιζερ στο δέρμα και διεγείρει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της επιδερμίδας με τρόπο ομοιόμορφο και φυσικό, με τον ελάχιστο δυνατό πόνο και ανεπιθύμητες ενέργειες. Με το Microfractional Laser Mosaic «σαρώνεται» η επιφάνεια του δέρματος με δύο διαφορετικές τεχνικές (στατική και δυναμική-κυλιόμενη), επιτυγχάνοντας την καλύτερη αναδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής. Έτσι, επιτυγχάνεται εντονότερη διέγερση ινοβλαστών, προς δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Microfractional Laser Mosaic

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Microfractional Laser Mosaic

Για ουσιαστική βελτίωση ρυτίδων, ουλών, φωτογήρανσης, αλλά και στην όψη της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ανάπλαση και σύσφιξη προσώπου. Επίσης, θεαματικά αποτελέσματα παρατηρούνται και στις ραγάδες του σώματος. Έχει εξαιρετική δράση στην ελαστικότητα του δέρματος και στη μείωση του μεγέθους των πόρων, στα λιπαρά ακνεϊκά δέρματα. Εφαρμόζεται σε άτομα και των δύο φίλων, κάθε ηλικίας, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Σε 24-48 ώρες το δέρμα αποκτά βελτιωμένη όψη και σε 3-7 ημέρες γίνεται ανανέωση των κυττάρων. Η συνεδρία διαρκεί 30’, αφού πρώτα γίνει προετοιμασία του δέρματος με αναισθητική κρέμα και συνήθως αρκούν 5 εφαρμογές για άριστα αποτελέσματα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, αμέσως μετά την θεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο όταν πρόκειται για ουλές, ενώ στη φωτογήρανση αυτό διαφοροποιείται με το πέρασμα του χρόνου και την επερχόμενη φυσιολογική γήρανση του δέρματος (χρονογήρανση), οπότε απαιτείται συμπληρωματική θεραπεία.

Microfractional Laser Mosaic

Ραδιοσυχνότητες

Μια άλλη εναλλακτική θεραπεία αντιγήρανσης υπόσχονται οι ραδιοσυχνότητες, με πιο βρα-χυπρόθεσμα αποτελέσματα και φυσικά με χαμηλότερο κόστος για τον ασθενή. Οι ραδιοσυχνότητες ενδείκνυνται για σύσφιξη σε μικρή και μέτρια χαλάρωση σε πρόσωπο και λαιμό με άψογα αποτελέσματα, όπως επίσης και για σύσφιξη κοιλιακής χώρας, γλουτών και μηρών. Το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων (RF) της Γερμανικής εταιρίας Asclepion, συσφίγγει το δέρμα των βλεφάρων, βελτιώνει τη μικρή και μέτρια χαλάρωση σε άνω και κάτω βλέφαρα και μειώνει σημαντικά τις σακούλες.

Οι τρεις διαφορετικές κεφαλές (δύο μικρές για το πρόσωπο και μία μεγάλη για το σώμα) δρουν με την μέθοδο της διπολικής ραδιοσυχνότητας, σε συνδυασμό με μικρής έκτασης αναρρόφηση (vacuum) του δέρματος, σε μέγεθος πάντα ίδιο με αυτό της έκτασης της ειδικής κεφαλής εφαρμογής. Κατ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η εφαρμογή της ραδιοσυχνότητας σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης διάχυσης της ενέργειας στον ιστό.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την δυναμική ψύξη της κεφαλής, επιτυγχάνουν μία απόλυτα ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία, με τον ασθενή να αισθάνεται μόνο μία ήπια θέρμανση του δέρματός του. Η θερμική ενέργεια του RF που διοχετεύεται μέσα στον ιστό, βελτιώνει την δομή του δέρματος διεγείροντας τους ινοβλάστες, ώστε να παραχθεί νέο κολλαγόνο και ελαστίνη . Η θεραπεία ενδείκνυται για τις ρυτίδες (μεσόφρυο-ρινοπαρειακές), τις λεπτές γραμμές (μάτια-πρόσωπο) και τη σύσφιξη προσώπου και λαιμού.

 

Κείμενο: Δρ. Λαγογιάννη Ειρήνη, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος, email: lagogia@yahoo.gr

Διαβάστε ακόμη: Πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα