Ουλή από καισαρική: Πότε υποχωρεί;

ουλή από καισαρική τομή

Η ουλή έπειτα από καισαρική τομή αποτελεί έναν τομέα της μητρότητας. Οι γυναίκες επιλέγουν την καισαρική τομή για τον τοκετό τους, για διάφορους λόγους. Σε ορισμένες γυναίκες δεν αποτελεί πάντοτε επιλογή, καθώς μερικές φορές είναι η μόνη μέθοδος για τη διασφάλιση της υγείας τόσο της μητέρας, όσο και του μωρού. Όπως και να έχει, η καισαρική αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση. Συνεπώς, όπως όλες οι επεμβάσεις, έτσι και η καισαρική αφήνει χειρουργική ουλή.

Πώς μοιάζει η ουλή από καισαρική τομή;

Οι περισσότερες ουλές έπειτα από την καισαρική τομή είναι πιο μικρές σε σχέση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Η εμφάνιση τους εξαρτάται από το είδος της καισαρικής τομής, δηλαδή αν είναι οριζόντια ή κάθετη.

Οριζόντια ουλή καισαρικής τομής: Γνωστή και ως γραμμή bikini, καθώς ακολουθεί την οριζόντια γραμμή που ακολουθεί και το μαγιό bikini

Κάθετη γραμμή καισαρικής τομής: Αντί για την οριζόντια γραμμή της κοιλιάς, αυτός ο τύπος της καισαρικής τομής διασχίζει κάθετα την περιοχή της κοιλιάς. Ενώ υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις η κάθετη τομή ξεκινά κάτω από τον αφαλό και καταλήγει πάνω από τη γραμμή του παντελονιού.

ουλή από καισαρική τομή ανάρρωση

Ποιο είναι το διάστημα ανάρρωσης έπειτα από τοκετό με καισαρική τομή;

Η καισαρική τομή είναι μια μεγάλη επέμβαση. Για αυτό το λόγο, ένα διάστημα ανάρρωσης είναι απαραίτητο. Για την πλήρη ανάρρωση, συνήθως το διάστημα διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό το διάστημα διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

Υποχωρεί η ουλή από καισαρική τομή;

Ο οργανισμός αναρρώνει με γρήγορους ρυθμούς. Έπειτα από δύο εβδομάδες, η ουλή αναρρώνει και εξασθενεί σταδιακά. Ενώ η ουλή αφήνει μια λεπτή γραμμή στο σημείο της τομής, δεν είναι ιδιαίτερα ορατή. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει, υπάρχουν αρκετές θεραπείες για την μείωση της εμφάνισης της. Μερικές από αυτές τις θεραπείες αποτελούν τη θεραπεία με laser, τη χειρουργική μείωση της, αλλά και την κοιλιοπλαστική.

Με πληροφορίες από: peanut-app.io, medicinenet.com

Διαβάστε ακόμη:

Ουλή από καισαρική τομή: 2+1 μέθοδοι θεραπείας

Θεραπεία για χηλοειδή ουλή: 4+1 είδη

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.