|Saturday, May 8, 2021
Bρίσκεστε: Home » Featured » Θεά στην παραλία με θεραπείες express!

Θεά στην παραλία με θεραπείες express! 

SUMMER
Σε λίγες μέρες φεύγετε για διακοπές και θέλετε να έχετε το κορμί των ονείρων σας. Προλαβαίνετε άραγε να διορθώσετε κάποιες ατέλειες; Οι γιατροί συστήνουν λύσεις για το πρόβλημα της χαλάρωσης και του τοπικού πάχους σε μπράτσα, γλουτούς και κοιλίτσα. Επίσης παρουσιάζουν τεχνικές οι οποίες «σβήνουν» τις αντιαισθητικές μεγάλες φλέβες στα πόδια.
Τοπικό πάχος
Η κρυολιπόλυση είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος για την απώλεια τοπικού πάχους. Κατά την εφαρμογή της, τα λιποκύτταρα ψύχονται με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέκρωσή τους και στη συνέχεια την αποβολή τους από τον οργανισμό. Σύμφωνα με το δρα Αθανάσιο Αθανασίου, πλαστικό χειρουργό, ο ασθενής στην αρχή έχει την αίσθηση έντονου ψύχους, η οποία όμως υποχωρεί έπειτα από δύο τρία λεπτά. Η μέθοδος είναι μη επεμβατική, ανώδυνη, επιφέρει άμεση μείωση της κυτταρίτιδας, ανεξάρτητα από τον τύπο και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, και δεν προκαλεί καμία βλάβη στους γειτονικούς ιστούς. Το FusioMed Ice Duo μπορεί να εφαρμοστεί σε δύο περιοχές ταυτόχρονα και απαιτούνται 1-3 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με γυμναστική αλλά και με άλλες θεραπείες που θα επιλέξει ο γιατρός. Ενδείκνυται κυρίως για κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, γόνατα και χέρια. Κόστος: 650/συνεδρία. Athens Beverly Hills, τηλ.:.210 8949920.

 

Χαλάρωση
Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν εδώ και χρόνια την κλασική μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, με κόστος που κυμαίνεται από € 100 έως € 150 (η τιμή είναι πιο ακριβή αν η διαδικασία γίνεται με μονοπολικές ραδιοσυχνότητες τύπου Thermage). Αν ωστόσο θέλετε μια πιο οικονομική λύση για ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Βλάχος προτείνει να κάνετε needling: «Το μυστικό για να έχουμε καλό αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ρόλερ με σχετικά μεγάλες βελόνες (μήκους 2,5-3 χιλιοστών) συνδυαστικά με εφαρμογή κρέμας με βιταμίνη Α. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι για λίγες μέρες απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τη θεραπεία με μικρορεύματα, η οποία είναι εντελώς ανώδυνη. Αυτά στην ουσία γυμνάζουν τους μυς δημιουργώντας ένα εφέ ανόρθωσης και σύσφιγξης. Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό και τη λύση σε μεγάλα προβλήματα χαλάρωσης δίνει μόνο το χειρουργείο» τονίζει ο ειδικός. Το κόστος είναι € 100/συνεδρία (για needling ή για 6 θεραπείες με μικρορεύματα New Life).

 

 

Κιρσοί
Η φλεβική ανεπάρκεια οφείλεται σε κληρονομικούς και ορμονικούς παράγοντες και επιδεινώνεται με την καθιστική ζωή, την πολύωρη ορθοστασία και την παχυσαρκία. Οι τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπισή της είναι λιγότερο επεμβατικές. Βέβαια, η κλασική μέθοδος είναι η χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, υπάρχουν και σύγχρονες εναλλακτικές για να «κλείσουν» οι διατεταμένες φλέβες χωρίς ράμματα, με σύντομο χρόνο αποθεραπείας. Οι επιλογές είναι δύο: στην πρώτη ο γιατρός εισάγει με ειδική βελόνα έναν καθετήρα στην προβληματική περιοχή με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων. H θερμική τους ενέργεια εφαρμόζεται εσωτερικά με σκοπό να κλείσει η φλέβα. Η άλλη λύση είναι να εισαχθεί οπτική ίνα από λέιζερ (αντί για καθετήρας ραδιοσυχνοτήτων), η οποία στοχεύει στη φλέβα με τον ίδιο τρόπο. Η διαδικασία διαρκεί 20-50′ και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα ή την επομένη.Δεν αποκλείεται να εμφανιστούν πάλι κιρσοί μέσα σε 3-5 χρόνια. Το ποσοστό υποτροπής είναι 7-10%. Το κόστος της επέμβασης (με RF ή λέιζερ) κυμαίνεται στα € 500.

Share via email

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.