|Monday, September 21, 2020
Bρίσκεστε: Home » DENTAL FACE LIFT » Λάμψτε με το χαμογελό σας!

Λάμψτε με το χαμογελό σας! 

S

Στις μέρες μας η αισθητική οδοντιατρική δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των εκκεντρικών διασήμων και πλουσίων, αλλά αφορά όλους όσους νοιάζονται για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το επάγγελμά τους. Αφορά όσους έχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα και θέλουν να χαμογελούν άφοβα, επιδεικνύοντας φωτεινά και όμορφα δόντια, εναρμονισμένα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Kείμενο: Ελισάβετ Κουκοπούλου Οδοντίατρος, Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
με ειδίκευση στην Επανορθωτική και Αισθητική Οδοντιατρική στο University of Michigan, USA.

Tελευταία, οι τεχνικές που προτείνονται και εφαρμόζονται περισσότερο, εκτός από τη λεύκανση, είναι οι όψεις σύνθετης ρητίνης (bonding) και οι όψεις πορσελάνης. Με τις δυο αυτές μεθόδους αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που αφορούν το σχήμα και τη θέση των δοντιών (δόντια ελαφρώς στραβά, μικρά ή αφύσικα μεγάλα, πολύ τετράγωνα ή πολύ μυτερά, σπασμένα ή φθαρμένα από το πέρασμα του χρόνου, καθώς και με αντιαισθητικά κενά μεταξύ τους). Τα βασικά πλεονεκτήματα των σύγχρονων τεχνικών, σε σχέση με τις παραδοσιακές θήκες, είναι ότι τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα και ότι δεν χρησιμοποιείται καθόλου μέταλλο-που πολλές φορές φεγγίζει αντιαισθητικά κάτω από τις προσθετικές εργασίες δίνοντας ένα πολύ όμορφο και φυσικό αποτέ λεσμα. Το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ωραίο χωρίς λευκά και αστραφτερά δόντια! Ένα προσεγμένο χαμόγελο αυτομάτως σας χαρίζει αυτοπεποίθηση και σας κάνει να νιώθετε πιο όμορφες και σέξι.

Οι όψεις – επικαλύψεις δοντιών είναι μια επαναστατική μέθοδος που αλλάζει εντελώς το σχήμα των δοντιών. Πρόκειται για μια συντηρητική τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής όπου έρχεται να αντικαταστήσει τις θήκες για την τοποθέτησή των οποίων πρέπει να τροχιστεί το δόντι γύρω γύρω. Συγκεκριμένα για να τοποθετηθούν οι όψεις, το δόντι χρειάζεται καθόλου ή επιφανειακό μόνο τρόχισμα στην πρόσθια πλευρά του δοντιού.

Eνδείξεις όψεων

 

• Όταν θέλουμε πιο λευκά δόντια

• Όταν θέλουμε πιο ίσια δόντια

• Όταν θέλουμε να βελτιώσουμε απλά κάποια στοιχεία της οδοντοστοιχίας μας και είμαστε οπαδοί ενός φυσικού χαμόγελου

• Όταν θέλουμε ένα αστραφτερό τέλειο κατάλευκο χαμόγελο ενός στάρ Hollywood smile.

• Όταν νιώθουμε πως τα δόντια μας είναι φθαρμένα από τον χρόνο και τις καταχρήσεις και θέλουμε ένα πιο όμορφο και νεανικό χαμόγελο όπως αυτό που είχαμε 20 χρόνια πρίν.

Πρίν από τις όψεις πορσελάνης καλό είναι να προηγηθεί μια λεύκανση. Επίσης, σε συνδυασμό με μεθόδους εσωτερικής και εξωτερικής λεύκανσης, τα δόντια που έχουν σκουρύνει λόγω απονεύρωσης ή τραύματος μπορούν να ανακτήσουν το αρχικό τους λευκό χρώμα, ενώ διορθώνονται οι έντονες δυσχρωμίες (γκρι ή καφέ) που οφείλονται στη λήψη φαρμάκων σε μικρή ηλικία.

Tooth whitening – Λεύκανση

Αποτοξινώστε το στόμα σας από τις καταχρήσεις του χειμώνα! Καφές, τσάϊ, κόκκινο κρασί, τσιγάρο, κιτρινίζουν τα δόντια! Αποκτήστε μέσα σε μια ώρα λευκό χαμόγελο στο ιατρείο με λευκαντικό υλικό που ενεργοποιείται με την χρήση πηγής φωτός. Για ακόμα πιο λευκά δόντια στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά ναρθηκάκια για 5 ημέρες στο σπίτι για 2 ώρες. Σήμερα πλέον έχει βιβλιογραφικά τεκμηριωθεί πως το σμάλτο δεν επηρεάζεται καθόλου από την διαδικασία.

Bonding – Όψεις Σύνθετων Ρητινών

Mια επίσκεψη μόνο και πολλές φορές καθόλου τρόχισμα των δοντιών αρκούν για ένα ανανεωμένο αστραφτερό χαμόγελο. Οι ασθενείς πλέον ούτε στην Αμερική ούτε στην Ελλάδα δεν θέλουν χοντροκομμένα, ψεύτικα και έντονα αφύσικα λευκά δόντια που δείχνουν ξένα πάνω τους. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαλέξει τι ακριβώς ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου και την επιδερμίδα του μέσα από μια παλέτα αποχρώσεων σύνθετης ρητίνης που μιμούνται πλήρως τα φυσικά δόντια. Η σύνθετη ρητίνη καλύπτει την πρόσθια επιφάνεια των δοντιών μεταμορφώνοντας το σχήμα και το χρώμα τους. Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται συνήθως για μικροαλλαγές μέσα στο στόμα, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν θέλουμε να καλύψουμε ολόκληρο το δόντι αλλά μέρος αυτού.

Όψεις Πορσελάνης – Porcelain veneers

Τα πανέμορφα λαμπερά δόντια όλων των celebrities στο Hollywood είναι πολύ απλά φτιαγμένα από τα χέρια του εξειδικευμένου οδοντιάτρου, και δεν είναι τίποτα άλλο από veneers! Οι φλούδες πορσελάνης συγκολλούνται στην επιφάνεια του δοντιού, μιμούνται τέλεια το φυσικό δόντι, γυαλίζουν, έχουν διαφάνεια και το καινούριο χαμόγελο είναι απόλυτα φυσικό και λαμπερό. Οι όψεις αντέχουν στο χρόνο και δεν αλλάζουν χρώμα.

Νέες όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα των δοντιών

Μπορεί να ανήκετε στο 30% εκείνων που μπορούν να αποκτήσουν όμορφο χαμόγελο με όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα. Εάν και εφόσον δεν έχετε πεταχτά δόντια και είστε από τους τυχερούς που δεν σας χρειάζεται ο τροχός έχει προκύψει μια νέα επαναστατική τεχνολογία. Σε περίπτωση που έχουμε δόντια που είναι πιο μέσα απ ότι θα έπρεπε, αραιά, με διαστήματα, πιο μικρά ή πιο κοντά, ή απλά θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα τους, οι ultra thin porcelain veneers είναι ένα νέο υλικό, τόσο λεπτό σαν φακός επαφής, πάχους 0,2mm, που επιτρέπει την τοποθέτησή του πάνω στο δόντι ακόμα και χωρίς τρόχισμα και έχει απόλυτα φυσικό απο τέλεσμα και διπλάσια αντοχή από τις παλαιότερες πορσελάνες σε προσιτό πλέον κόστος. Οι νέες όψεις πορσελάνης σε ένα μεγάλο ποσοστό πλέον χρειάζονται ελάχιστο ή και καθόλου τρόχισμα! Τολμήστε αυτό που πάντα ονειρευόσασταν. Μια τεχνολογία που ήταν αποκλειστικότητα ξένων οδοντιάτρων, τώρα και στην χώρα μας. Οι όψεις πορσελάνης όταν κολληθούν πάνω στο δόντι γίνονται ένα με αυτό και παραμένουν στο στόμα για τουλάχιστον 10-15 χρόνια. Ένα λαμπερό χαμόγελο είναι κάτι που αξίζουμε όλοι.

 

Ένα λαμπερό χαμόγελο δεν είναι πολυτέλεια ούτε υπερβολική απαίτηση. Είναι κάτι που το αξίζουμε όλοι!

Share via email