|Thursday, February 20, 2020
Bρίσκεστε: Home » Featured » Γλυπτική Γλουτών: “Σώμα με καμπύλες”!

Γλυπτική Γλουτών: “Σώμα με καμπύλες”! 

gloutoi

Οι ακαλαίσθητοι γλουτοί (χαλαρωμένοι ή επίπεδοι χωρίς καμπύλες), καθώς και τα ψωμάκια, ίσως να είναι από τα κυριότερα προβλήματα εμφάνισης που βασανίζουν τις Ελληνίδες, αφού, λόγω κληρονομικότητας, είναι προικισμένες με το μεσογειακό σωματότυπο. Η πλαστική χειρουργική προσφέρει τη λύση για τους χαλαρωμένους ή επίπεδους γλουτούς και τα περιττά λιπάκια, που δεν καταφέρνει να αποκαταστήσει η γυμναστική.

Κείμενο: Θάνος Ντούμας, MD, FICS, BSPS, Πλαστικός Χειρουργός 
 

Η γλυπτική γλουτών μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στους γλουτούς ή με νέες επεμβάσεις Lifting γλουτών (D.T.L. ή Β.T.L.) ή και με συνδυασμό αυτών. Οι επεμβάσεις αυτές στους γλουτούς, έγιναν για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70 στο Μεξικό, αλλά με διαφορετικές τεχνικές. Τα τελευταία 10 χρόνια, σε Βραζιλία και Αργεντινή, οι επεμβάσεις αυτές εξελίχθηκαν και τελευταία εκτελούνται με νέες τεχνικές, προσφέροντας πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Η παλαιά τεχνική, με μεταφορά λίπους από άλλη περιοχή του σώματος στους γλουτούς, δεν χρησιμοποιείται πλέον, διότι το λίπος απορροφάται από τον οργανισμό, καθότι οι γλουτοί είναι περιοχή που δέχεται μεγάλες πιέσεις.

 

Οι προθέσεις αυτές σε τι διαφέρουν από τις προθέσεις του στήθους;

Για την επέμβαση αυτή χρησιμοποιούνται προθέσεις σιλικόνης παρόμοιες με τις προθέσεις για το στήθος, αλλά όχι ίδιες, καθότι το εξωτερικό περίβλημα είναι πιο ανθεκτικό, ενώ το περιεχόμενο αποτελείται από τζελ υψηλής πυκνότητας, που δεν διαχέεται, ακόμη και σε περίπτωση διάτρησης. Υπάρχουν 2 τύποι προθέσεων, οι στρογγυλές και οι τρίγωνες, ανάλογα με τον τύπο λεκάνης του κάθε ατόμου. Τα μεγέθη των προθέσεων είναι διάφορα κυμαινόμενα από 100-450ml, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Ποιά άτομα μπορούν να προβούν σε αυτή την επέμβαση ;

Τα πιο ενδεδειγμένα άτομα για αυτή την επέμβαση είναι ασιατικής ή ευρωπαϊκής καταγωγής, επειδή οι γωνίες των οστών της λεκάνης τους είναι πιο ανοιχτές και άτομα με μικρούς (flat) γλουτούς .

Η γυμναστική μπορεί να υποκαταστήσει τις προθέσεις σιλικόνης για τους γλουτούς;

Σε περιπτώσεις που οι γλουτοί δεν είναι πολύ μικροί ή επίπεδοι (flat) και όχι τόσο χαλαροί (πλαδαροί), μπορεί να δοκιμασθεί η γυμναστική για να αυξήσει και να ενδυναμώσει τους γλουτιαίους μύες. Το σχήμα και η προβολή, όμως, των γλουτών που προσφέρει η σιλικόνη, ποτέ δε θα επιτευχθεί μέσω της γυμναστικής.

Είναι δυνατόν να γυμνάζεται ή να ασχολείται με σπορ ένα άτομο που έχει τοποθετήσει σιλικόνες στους γλουτούς;

Δεν είναι μόνον επιτρεπτό, αλλά και συμβουλή, καθότι η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο γλουτούς φτιαγμένους με σιλικόνη.

Είναι δυνατόν να συνδυασθεί η λιπογλυπτική με προθέσεις σιλικόνης γλουτών;

Ναι, και αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Συχνά, πολλές γυναίκες ζητούν, παράλληλα με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στους γλουτούς, να λεπτύνουν τη μέση ή να μειώσουν τα «ψωμάκια», γεγονός που βελτιώνει πολύ τις γραμμές του σώματος και αναδεικνύει, ακόμη περισσότερο, τους γλουτούς.

Η επέμβαση μπορεί να σηκώσει τα πεσμένα οπίσθια;

Όταν τα οπίσθια εμφανίζουν μικρή πτώση η τοποθέτηση των προθέσεων σιλικόνης λύνει το πρόβλημα. Όταν, όμως, η πτώση (χαλάρωση) είναι μεγαλύτερη, τότε γίνεται συνδυασμός προθέσεων σιλικόνης και lifting γλουτών.

Οι προθέσεις πρέπει να αλλαχθούν μετά από κάποια χρόνια;

Όχι. Οι προθέσεις είναι πολύ ανθεκτικές, ακόμη και σε ισχυρή πτώση πάνω στους γλουτούς δεν θα χρειασθούν αλλαγή .Οι προθέσεις αυτές αντέχουν πρόσκρουση μέχρι 400kgr.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση και η νοσηλεία;

Η επέμβαση διαρκεί 2-2 1/2 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο και η παραμονή στην κλινική είναι 2 ημερών. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 12-15 ημέρες .

Η επέμβαση είναι επώδυνη;

Το άτομο μπορεί να αισθανθεί κάποια δυσφορία την πρώτη εβδομάδα, μέχρι η πρόθεση να “στρώσει” στη θέση της. Μετά, δεν αισθάνεται κάτι διαφορετικό, μέχρι που μπορεί να ξεχάσει ότι έκανε την επέμβαση. Με τη σωστή τεχνική, η μετεγχειρητική περίοδος είναι ήρεμη.

Η επέμβαση αυτή αφήνει σημάδια;

Η τομή είναι 4-5 cm στην περιοχή του κόκκυγος, στη μεσογλουτιαία πτυχή. Είναι δε τόσο μικρή, που και τα μικρότερα μπικίνι κατορθώνουν να την καλύψουν, αν και είναι σχεδόν αδιόρατη καθώς βρίσκεται μέσα στην πτυχή. Οι προθέσεις τοποθετούνται στο άνω μέρος των γλουτών, οπότε δεν δημιουργούν πρόβλημα όταν το άτομο κάθεται, καθώς και κάτω από τους μύες, οπότε δεν φαίνονται, δεν ψηλαφίζονται και δεν μετακινούνται.

Άνδρες μπορούν να κάνουν αυτή την επέμβαση;

Ο αριθμός των ανδρών που αναζητούν αυτή την επέμβαση ακόμη είναι μικρός, αλλά κάθε χρόνο αυξάνεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανδρών είναι αδύνατα, καθιστικής ζωής άτομα γύρω στα 50 χρόνια, συνήθως διαζευγμένοι, που ξαναρχίζουν καινούρια ζωή σαν ελεύθεροι. Οι νεαροί που επιζητούν αυτή την επέμβαση είναι γύρω στα 30, που θέλουν να βελτιώσουν τις γραμμές του σώματός τους, αλλά δεν το κατορθώνουν μόνο με τη γυμναστική.

Ποιά η διάρκεια του αποτελέσματος;

Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια.

Ποιά είναι η καλύτερη ηλικία για αυτή την επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει μετά την πλήρη ανάπτυξη του ατόμου, δηλαδή μετά την ηλικία των 17-18 ετών, μέχρι και σε προχωρημένες ηλικίες.

Share via email